Соус до рису з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете перетворити звичайне блюдо в неймовірно апетитне, насичене ароматом і смаком? Досить просто приготувати відповідний соус. Вашій увазі пропоную простий рецепт соусу до рису з куркою.
Рецепт приготування соусу до рису з куркою - це досить проста і дуже цікава ідея подачі всім знайомого блюда. Такий соус можна доповнити при бажанні свіжої або сушеної зеленню, а також різними спеціями за смаком.
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Помідори - 5-6 штук
- Оливки - 10-12 штук
- Кукурудза - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Щіпка - 1 щіпка
1. Якщо ви ще не знаєте, як зробити соус до рису з куркою, тоді цей рецепт як раз для вас. Для початку необхідно налити на сковороду трохи оливкового масла і розігріти його. (використовувати в даному випадку соняшникову олію не рекомендую). Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями або невеликими кубиками. Надіслати на сковороду. Обсмажити до прозорості. Часник очистити і подрібнити (можна видавити через прес). Додати на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.
2. Тим часом можна підготувати і інші інгредієнти. Оливки необхідно очистити від кісток (якщо вони є) і нарізати невеликими шматочками. Якщо кукурудзи в зернах під рукою не виявилося, можна використовувати маленькі консервовані кукурузки. Їх необхідно розрізати на 3-4 частини.
3. Помідори залити окропом і очистити від шкірки. Можна замінити свіжі помідори консервованими томатами у власному соку. Їх потрібно додати на сковороду до вже обсмаженої цибулі і часнику.
4. Викласти на сковороду оливки і кукурудзу, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати улюблені спеції. Гасити на повільному вогні близько 3-5 хвилин. Якщо соус занадто рідкий, тоді може знадобиться більше часу. Якщо ж соус до рису з куркою в домашніх умовах вийде занадто густим, можна додати трохи водички.
5. На окремій сковороді з невеликою кількістю масла обсмажити курку до готовності. Потім перекласти в сковороду з соусом і протушкувати близько 3 хвилин.
6. Рис відварити в підсоленій воді до готовності. Подавати його до столу, щедро полив зверху соусом.