Рецепт Соус до рису з куркою фото

Соус до рису з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Молочні продукти , Гриби , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 10 хв.

Хочете перетворити звичайне блюдо в неймовірно апетитне, насичене ароматом і смаком? Досить просто приготувати відповідний соус. Вашій увазі пропоную простий рецепт соусу до рису з куркою.

Опис приготування:

Рецепт приготування соусу до рису з куркою - це досить проста і дуже цікава ідея подачі всім знайомого блюда. Такий соус можна доповнити при бажанні свіжої або сушеної зеленню, а також різними спеціями за смаком.

  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Помідори - 5-6 штук
  • Оливки - 10-12 штук
  • Кукурудза - 3 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Щіпка - 1 щіпка
соус до рису з куркою - фото крок 1
1. Якщо ви ще не знаєте, як зробити соус до рису з куркою, тоді цей рецепт як раз для вас. Для початку необхідно налити на сковороду трохи оливкового масла і розігріти його. (використовувати в даному випадку соняшникову олію не рекомендую). Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями або невеликими кубиками. Надіслати на сковороду. Обсмажити до прозорості. Часник очистити і подрібнити (можна видавити через прес). Додати на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.
соус до рису з куркою - фото крок 2
2. Тим часом можна підготувати і інші інгредієнти. Оливки необхідно очистити від кісток (якщо вони є) і нарізати невеликими шматочками. Якщо кукурудзи в зернах під рукою не виявилося, можна використовувати маленькі консервовані кукурузки. Їх необхідно розрізати на 3-4 частини.
соус до рису з куркою - фото крок 3
3. Помідори залити окропом і очистити від шкірки. Можна замінити свіжі помідори консервованими томатами у власному соку. Їх потрібно додати на сковороду до вже обсмаженої цибулі і часнику.
соус до рису з куркою - фото крок 4
4. Викласти на сковороду оливки і кукурудзу, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати улюблені спеції. Гасити на повільному вогні близько 3-5 хвилин. Якщо соус занадто рідкий, тоді може знадобиться більше часу. Якщо ж соус до рису з куркою в домашніх умовах вийде занадто густим, можна додати трохи водички.
соус до рису з куркою - фото крок 5
5. На окремій сковороді з невеликою кількістю масла обсмажити курку до готовності. Потім перекласти в сковороду з соусом і протушкувати близько 3 хвилин.
соус до рису з куркою - фото крок 6
6. Рис відварити в підсоленій воді до готовності. Подавати його до столу, щедро полив зверху соусом.

Схожі рецепти