Рецепт Соус «бешамель» фото

Соус «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Пісні страви
На швидку руку
Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 4
Час приготування: 10 хв.

Цей знаменитий соус, який використовують при приготуванні лазаньї, пасти і інших не менш смачних страв італійської кухні, зробити зовсім нескладно. Пропоную вам простий покроковий рецепт на замітку.

Опис приготування:

Тих, хто ще не знайомі з цим рецептом, хочу навчити, як приготувати соус"Бешамель" . Перед вами класичний варіант з мінімумом інгредієнтів. При бажанні ви можете для аромату додати мускатний горіх, а для більш цікавого смаку і консистенції - трохи тертого сиру. Цей білий соус напевно стане вашим улюбленцем, так що рекомендую на замітку рецепт.

  • Молоко - 3.5 склянки
  • Борошно - 0.5 склянки
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Білий перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка (по бажанню )
соус
1. Процес насправді зовсім нескладний. Отже, в сотейник відправте вершкове масло і поставте на вогонь.
соус
2. У розтоплене масло всипте борошно, постійно помішуючи.
соус
3. Перемішайте ретельно, щоб уникнути утворення великих грудочок.
соус
4. Тонкою цівкою вливайте в сотейник молоко, продовжуючи помішувати. Додайте за смаком сіль і білий перець.
соус
5. Коли консистенція стане однорідною, можна знімати соус з вогню. От і все: швидко, просто і справді смачно!

Схожі рецепти