Соус «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Цей знаменитий соус, який використовують при приготуванні лазаньї, пасти і інших не менш смачних страв італійської кухні, зробити зовсім нескладно. Пропоную вам простий покроковий рецепт на замітку.
Тих, хто ще не знайомі з цим рецептом, хочу навчити, як приготувати соус "бешамель" . Перед вами класичний варіант з мінімумом інгредієнтів. При бажанні ви можете для аромату додати мускатний горіх, а для більш цікавого смаку і консистенції - трохи тертого сиру. Цей білий соус напевно стане вашим улюбленцем, так що рекомендую на замітку рецепт.
- Молоко - 3.5 склянки
- Борошно - 0.5 склянки
- Вершкове масло - 70 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Білий перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка (по бажанню )
1. Процес насправді зовсім нескладний. Отже, в сотейник відправте вершкове масло і поставте на вогонь.
2. У розтоплене масло всипте борошно, постійно помішуючи.
3. Перемішайте ретельно, щоб уникнути утворення великих грудочок.
4. Тонкою цівкою вливайте в сотейник молоко, продовжуючи помішувати. Додайте за смаком сіль і білий перець.
5. Коли консистенція стане однорідною, можна знімати соус з вогню. От і все: швидко, просто і справді смачно!