Соус «бешамель» від Марти Стюарт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.
Хочу розповісти вам, як приготувати соус"Бешамель" від Марти Стюарт. Це класичний варіант, проте для мене стали відкриттям деякі нюанси. Погляньте на рецепт, можливо, він вам теж сподобається.
Опис приготування:
Сама автор дуже рекомендує використовувати цей соус не тільки для традиційної лазаньї, наприклад, але і з запеченою цвітною капустою, а також тушкованим шпинатом. З овочами, до речі, "Бешамель" поєднується дійсно чудово. Раджу обов'язково спробувати!
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Цибулина - 1/2 штуки
- Молоко - 4 склянки
- Борошно - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
1
Для початку очистіть і подрібніть цибулину.
2
Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору.
3
Додайте трохи солі і борошно. Смажте, помішуючи, ще 4-5 хвилин.
4
Влийте 2 склянки молока. Ретельно перемішайте, щоб мука повністю розчинилася і в соусі не було грудочок.
5
Після додайте решту молока. Доведіть соус до кипіння.
6
Приберіть вогонь до мінімуму і млоїте хвилин 10 до бажаної консистенції. Не забудьте помішувати!
Ось такий цікавий варіант. Сподіваюся, вам сподобається.
Ось такий цікавий варіант. Сподіваюся, вам сподобається.