Соус «бешамель» від Марти Стюарт
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати соус "бешамель" від Марти Стюарт. Це класичний варіант, проте для мене стали відкриттям деякі нюанси. Погляньте на рецепт, можливо, він вам теж сподобається.
Сама автор дуже рекомендує використовувати цей соус не тільки для традиційної лазаньї, наприклад, але і з запеченою цвітною капустою, а також тушкованим шпинатом. З овочами, до речі, "бешамель" поєднується дійсно чудово. Раджу обов'язково спробувати!
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Цибулина - 1/2 штуки
- Молоко - 4 склянки
- Борошно - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
1
Для початку очистіть і подрібніть цибулину.
2
Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору.
3
Додайте трохи солі і борошно. Смажте, помішуючи, ще 4-5 хвилин.
4
Влийте 2 склянки молока. Ретельно перемішайте, щоб мука повністю розчинилася і в соусі не було грудочок.
5
Після додайте решту молока. Доведіть соус до кипіння.
6
Приберіть вогонь до мінімуму і млоїте хвилин 10 до бажаної консистенції. Не забудьте помішувати!
Ось такий цікавий варіант. Сподіваюся, вам сподобається.
Ось такий цікавий варіант. Сподіваюся, вам сподобається.