Соус «бешамель» традиційний
(покроковий рецепт з фото)
Простий, смачний, універсальний - все це про соусі "бешамель". Він підходить до багатьох страв, тому ви будете готувати його знову і знову. Розповім, як приготувати справжній соус «Бешамель».
«Бешамель» - це класика, тому кожен кухар знає, як його приготувати. Є різні його варіації, наприклад, з гірчицею або куркумою. Я пропоную Вам традиційний рецепт. Пробуйте!
- Вершкове масло - 1/3 склянки
- Борошно - 1/3 склянки
- Молоко - 3 склянки
- Сіль - 1-1, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Пармезан - 50 грам
1. Сковороду поставте на середній вогонь, викладіть вершкове масло і розтопіть його. Всипте борошно і енергійно перемішуючи, обсмажуйте близько 2 хвилин до золотистого кольору.
2. Тонкою цівкою вливайте молоко і безперервно помішуйте віночком, щоб запобігти появи грудочок. Варіть суміш близько 10 хвилин до утворення густої маси.
3. Додайте мускатний горіх, сіль і тертий сир, перемішайте. Варіть соус ще 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
4. Перелийте соус в піалу і подавайте його до столу.