Рецепт Соус «бешамель» традиційний фото

Соус «бешамель» традиційний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти, Молоко
Пісні страви
На швидку руку
Соуси, Соус Бешамель

Простий, смачний, універсальний - все це про соусі "бешамель". Він підходить до багатьох страв, тому ви будете готувати його знову і знову. Розповім, як приготувати справжній соус «Бешамель».

«Бешамель» - це класика, тому кожен кухар знає, як його приготувати. Є різні його варіації, наприклад, з гірчицею або куркумою. Я пропоную Вам традиційний рецепт. Пробуйте!

  • Вершкове масло - 1/3 склянки
  • Борошно - 1/3 склянки
  • Молоко - 3 склянки
  • Сіль - 1-1, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Пармезан - 50 грам
соус
1. Сковороду поставте на середній вогонь, викладіть вершкове масло і розтопіть його. Всипте борошно і енергійно перемішуючи, обсмажуйте близько 2 хвилин до золотистого кольору.
соус
2. Тонкою цівкою вливайте молоко і безперервно помішуйте віночком, щоб запобігти появи грудочок. Варіть суміш близько 10 хвилин до утворення густої маси.
соус
3. Додайте мускатний горіх, сіль і тертий сир, перемішайте. Варіть соус ще 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
соус
4. Перелийте соус в піалу і подавайте його до столу.

Схожі рецепти