Соус «бешамель» на соєвому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Цей знаменитий білий соус використовують в безлічі різних страв: вставити, лазіння, Мойсей і т.Д.. Я хочу запропонувати альтернативний рецепт для тих, хто не використовує звичайне молоко в приготуванні.
Я розповім, як приготувати соус "бешамель" на соєвому молоці. Сподіваюся, що цей варіант вам припаде до душі. Соус виходить досить густим, насиченим і дійсно дуже смачним. А вже про його ароматі і говорити нема чого, потрібно тільки пробувати. Запам'ятовуйте рецепт!
- Соеве молоко - 400 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лавровий лист - 2 штуки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 3 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
1
Цибулину очистіть, наріжте великими шматочками (з 4-6 частин) і викладіть в каструльку.
2
Влийте соєве молоко і воду. Поставте на вогонь.
3
Додайте часник, лавровий лист і мускатний горіх.
4
Як тільки почне закипати, зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште настоюватися хвилин на 20.
5
Після акуратно дістаньте шумівкою цибулю, часник і лавровий лист.
6
У невеликому сотейнику з'єднайте рослинна олія і кукурудзяний крохмаль. Поставте на вогонь і помішуйте, поки не вийде однорідна паста.
7
Влейте молоко, продовжуючи помішувати.
8
Додайте сіль, перець і Уваров соус до бажаної консистенції.