Соус бешамель дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 15 хв.
Всім відомо, що бешамель - це дуже смачний, але досить калорійний соус, так як готується на основі борошна та вершкового масла. Але ви можете зробити альтернативний варіант, більш легкий.
Опис приготування:
Приготувати цей соус вам не важко буде. Якщо у вас є мікрохвильовка, то приготування не займе більше десяти хвилин. Кабачок дуже ніжний овоч і відмінно поєднується з молоком. Ви можете додати трохи інших спецій за смаком, наприклад, мускатний горіх. Щоб дізнатися, як приготувати соус бешамель дієтичний, прочитайте цей рецепт.
- Кабачки - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Молоко знежирене - 180 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Невелику цибулину очистіть від лушпиння. Вимийте її і обсушіть. Наріжте її кубиками за допомогою гострого ножа якомога дрібніше.
У жароміцний ємність влийте рослинне масло, викладіть цибулю і поставте в мікрохвильовку. Готуйте його півтори хвилини при потужності 800.
Кабачки вимийте і висушіть. Зніміть з них шкірку і наріжте дрібними кубиками.
Додайте кабачки до цибулі, готуйте їх дві хвилини. Потім влийте молоко, посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте соус в мікрохвильовці ще дві хвилини, потім не вистачало його ще п'ять. Пюріруйте соус блендером і подавайте до столу.