Соус бешамель дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що бешамель - це дуже смачний, але досить калорійний соус, так як готується на основі борошна та вершкового масла. Але ви можете зробити альтернативний варіант, більш легкий.
Приготувати цей соус вам не важко буде. Якщо у вас є мікрохвильовка, то приготування не займе більше десяти хвилин. Кабачок дуже ніжний овоч і відмінно поєднується з молоком. Ви можете додати трохи інших спецій за смаком, наприклад, мускатний горіх. Щоб дізнатися, як приготувати соус бешамель дієтичний, прочитайте цей рецепт.
- Кабачки - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Молоко знежирене - 180 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком

Невелику цибулину очистіть від лушпиння. Вимийте її і обсушіть. Наріжте її кубиками за допомогою гострого ножа якомога дрібніше.

У жароміцний ємність влийте рослинне масло, викладіть цибулю і поставте в мікрохвильовку. Готуйте його півтори хвилини при потужності 800.

Кабачки вимийте і висушіть. Зніміть з них шкірку і наріжте дрібними кубиками.

Додайте кабачки до цибулі, готуйте їх дві хвилини. Потім влийте молоко, посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте соус в мікрохвильовці ще дві хвилини, потім не вистачало його ще п'ять. Пюріруйте соус блендером і подавайте до столу.