Солоні рижики
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - рецепт приготування солоних груздів з часником і кропом. Простий рецепт солоних рижиків виручить тих, хто ненароком набрав багато рижиків і не знає, що з ними робити
Солоні рижики - це відмінна зиязик закуска. Існує два способи засолювання рижиків - холодний і сухий. Рижики - чисті гриби, і при сухому засоленні їх зазвичай не миють, а лише очищають.
Зберігати солоні гриби необхідно при температурі 5-6 градусів, в прохолодному провітрюваному приміщенні. Температура не повинна опускатися нижче 0 градусів, інакше рижики будуть кришитися і втратять смакові якості. При температурі вище 6 градусів рижики можуть скиснути.
При солінні грибів стежте, щоб вони завжди були покриті розсолом і додавайте його в міру необхідності. Більшість віддає перевагу солити рижики без додавання приправ і спецій, щоб отримати більш насичений смак, але якщо ви збираєтеся зберігати солоні гриби в квартирі, при солінні рижиків покладіть наверх лист хрону з метою найкращого їх зберігання. Щоб рижики не втратили своєї яскравого забарвлення, перед засолкою залийте їх окропом на кілька хвилин і відкиньте на друшляк.
Приготування:
Рижики ретельно перебрати і очистити, обрізати ніжки. Викласти гриби в підготовлену ємність капелюшками вниз щільними шарами 6-10 см завтовшки, пересипаючи кожен шар сіллю. Накрити ємність дерев'яним кружком, на який встановити важкий вантаж. Як вантаж можна використовувати великі камені. Коли рижики осядуть, можна додати зверху новий шар оброблених грибів. Рижики будуть готові не раніше ніж через 30-35 днів.
- Грибів - 1 кілограм
- Солі - 50 грам
Зберігати солоні гриби необхідно при температурі 5-6 градусів, в прохолодному провітрюваному приміщенні. Температура не повинна опускатися нижче 0 градусів, інакше рижики будуть кришитися і втратять смакові якості. При температурі вище 6 градусів рижики можуть скиснути.
При солінні грибів стежте, щоб вони завжди були покриті розсолом і додавайте його в міру необхідності. Більшість віддає перевагу солити рижики без додавання приправ і спецій, щоб отримати більш насичений смак, але якщо ви збираєтеся зберігати солоні гриби в квартирі, при солінні рижиків покладіть наверх лист хрону з метою найкращого їх зберігання. Щоб рижики не втратили своєї яскравого забарвлення, перед засолкою залийте їх окропом на кілька хвилин і відкиньте на друшляк.
Приготування:
Рижики ретельно перебрати і очистити, обрізати ніжки. Викласти гриби в підготовлену ємність капелюшками вниз щільними шарами 6-10 см завтовшки, пересипаючи кожен шар сіллю. Накрити ємність дерев'яним кружком, на який встановити важкий вантаж. Як вантаж можна використовувати великі камені. Коли рижики осядуть, можна додати зверху новий шар оброблених грибів. Рижики будуть готові не раніше ніж через 30-35 днів.