Рецепт Соковитий фото

Соковитий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир
Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, Десерт, Різдво
Випічка

Якщо ви задумаєтесь і згадайте своє дитинство, то майже напевно виявиться, що ви дуже любили ці ласощі в той час. І хоча соковито прийнято готувати на Різдво, я пропоную не чекати так довго.

Мені здається, що навіть ті люди, які не дуже люблять сир, До соковитих ставляться позитивно і не проти з'їсти парочку іншу з чайком. Ну а для мене така випічка, мабуть, найулюбленіша, тому готую я її досить часто, і зараз я поділюся з вами своїм простим рецептом соковитою. Робити їх дійсно дуже легко, але ось тільки відразу хочу попередити, що сметана для соковитою потрібна дуже густа, інакше доведеться додавати більше борошна, а це змінити весь смак. Ну а в іншому тут немає нічого складного, і ви легко і швидко впораєтеся з цим рецептом приготування соковитою. Так що порадуйте себе і свою сім'ю ніжними соковитими в хрусткому тесті, впевнена, всі скажуть вам велике спасибі за таке частування.

  • Борошно - 1, 5 склянки(+ 3 столові ложки в начинку)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки(+ 3 столові ложки в начинку)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 1 - в начинку, 1 - для змащення)
  • Сметана густа - 7 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сир - 300 грам
соковитий - фото крок 1
У миску розбиваємо яйце, додаємо 3 ложки цукру і ретельно перемішуємо.
соковитий - фото крок 2
У цю суміш додаємо сметану, сіль, розпушувач, топлене вершкове масло і борошно. Замішуємо їх цих інгредієнтів густе, м'яке і еластичне тісто.
соковитий - фото крок 3
Тепер приступимо до начинки: перетираємо сир через сито і змішуємо його з яйцем і цукром.
соковитий - фото крок 4
Далі ми розгортаємо тісто в пласт товщиною в пів сантиметра і вирізаємо з нього кола (10 см в діаметрі).
соковитий - фото крок 5
Викладаємо все кружечки на стіл, на одну половинку кружечків кладемо трохи начинки.
соковитий - фото крок 6
Накриваємо начинку другою половиною тіста, краю з'єднувати не потрібно.
соковитий - фото крок 7
Тепер викладаємо соковито на деко, змащуємо їх збитим яйцем і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Ось тепер можна і поласувати цією смакотою. Смачного!

Схожі рецепти