Сочевиця з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вважаєте сочевицю нудним гарніром, то цей рецепт зможе змінити вашу думку! У цьому рецепті сочевиця вариться з лимонною цедрою, а потім заправляється особливим чином.
Лимонну цедру краще зрізати овощечисткой, вона дає потрібну товщину, без гіркої білої частини. Замість мигдального сиру можна взяти тофу, особливо добре підійде копчений або з травами. А детальніше, як приготувати сочевицю з лимоном, я розповім нижче. Виходить цілком самостійне блюдо з вишуканим смаком. Гаряче рекомендую спробувати!
- Сочевиця зелена - 100 грам
- Вода - 150-200 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 1/2 штуки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Мигдальний сир - 40 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки

Підготуйте всі інгредієнти.

Сочевицю промийте у воді і перекладіть в каструлю. Додайте цедру лимона, лавровий лист, сіль і роздавлений, очищений часник.

Потім додайте в каструлю воду. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середньо-низького і варіть сочевицю 25-30 хвилин.

Коли сочевиця повністю вбере воду, заправте її оливковою олією і лимонним соком за смаком. Додайте розкришений мигдальний сир і перемішайте.

Сочевиця з лимоном готова, смачного!