Сочевиця з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Сочевиця не так давно оселилася на моєму столі, але в моїй кулінарній книзі вже налічується кілька десятків смачних страв з неї. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати сочевицю з капустою.
Цю страву можна подавати як самостійне або як гарнір до будь-якого м'яса, рибі. Вже сама по собі сочевиця з капустою - блюдо дуже поживне, яким можна з легкістю нагодувати всю сім'ю, а на додаток до м'ясних страв - вийде справжній, повноцінний і ситний обід.
- Сочевиця - 1/2 склянки
- Капуста білокачанна - 600 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Дрібно наріжте капусту ножем або за допомогою спеціальної терки для шинкування.
У сковороді розігрійте 3 ст. Ложки рослинної олії і викладіть капусту. Для обсмажування капусти масла потрібно більше, чим звичайно, оскільки вона насичується масло і буквально через хвилину сковорода буде сухою. Обсмажте капусту до золотистого кольору і м'якості.
Поки смажиться капуста, відваріть сочевицю згідно з інструкцією, зазначеної на упаковці. Не забудьте посолити воду, щоб сочевиця вийшла смачною.
Коли капуста обжарится, поперчіть і посоліть її за смаком.
Перекладіть сочевицю до капусти і добре перемішайте.
Блюдо готово. Смачного!