Сочевиця з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани і сочевиця - вдале поєднання, яке зазвичай подобається всім. Пропоную свій варіант приготування сочевиці з баклажанами в духовці.
Для цього рецепта краще взяти червону сочевицю, вона швидше вариться. А детальніше, як приготувати сочевицю з баклажанами, я розповім нижче. Виходить смачне і повноцінне блюдо, яке підійде для веганскої і пісного раціону.
- Баклажан - 1 штука
- Червона цибуля - 1/3 штуки
- Помідор - 1/2 штуки
- Сочевиця - 40 грам
- Каррі - 1/4 чайних ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Веганські сир - 10-15 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Сочевицю залийте водою і відваріть до м'якості.
Баклажан опустіть цілком в киплячу воду і варіть 5 хвилин.
Розріжте баклажан навпіл і виріжте серцевину.
Обсмажте на сковороді подрібнений часник і цибулю до м'якості. Потім додайте порізаний кубиками помідор і серцевину баклажана. Додайте каррі, перець і сіль, готуйте все разом 10-15 хвилин.
З'єднайте овочеву начинку, сочевицю і дрібно порізаний сир.
Половинки баклажана змастіть маслом, заповніть начинкою. Запікайте баклажани в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Сочевиця з баклажанами готова, смачного!