Смажений желтохвостік
(покроковий рецепт з фото)
Желтохвостік або лакедра - це риба сімейства ставридових, яка має соковите і ніжне м'ясо. Ця риба дуже цінується в японській кухні, готувати її можна по-різному, в тому числі і смажити.
Приготувати "желтохвостіка" можна дуже просто і швидко, досить лише слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Блюдо виходить незвичайне і дуже смачне.
- Желтохвостік - 380 грам
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Біле сухе вино - 30 мілілітрів
- Цукровий пісок - 60 грам
- Соєвий соус - 90 грам
- Окріп - 2-3 склянок
Підготуйте інгредієнти.
Рибу найкраще підготуйте у вигляді філе, відокремивши голову, кістки і зрізавши плавники.
Добре прогрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте рибу до золотистого кольору.
Влийте окріп і прокип'ятіть одну хвилину, після воду злийте.
Змішайте біле сухе вино, соєвий соус і цукровий пісок.
Залийте підготовленим соусом рибу.
Обсмажуйте рибу в соусі по 2-3 хвилини з кожного боку.
Подавайте смаженого желтохвостіка зі свіжими овочами або з рисом.