Смажені боби з шавлією
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування бобів з шавлією. Італійська кухня.
Боби на ніч замочити, накрити кришкою. Після, злити воду, і засипати боби в каструлю зі свіжою водою. Варити 20 хвилин, поки боби не стануть м'якими.
- Сухих бобів - 225 грам
- Оливкового масла - 4-5 Ст. Ложок (краще вищих сортів)
- Часник - 2 зубчики (грубо порубати)
- Листя шавлії - 5-6 штук
- Помідори - 110 грам
У сковороду влити оливкове масло, вогонь поставити середній. Додати часник і шавлія. Обсмажувати поки часник не почне міняти колір на блідо коричневий.
Додати боби, сіль і перець. Обсмажувати 2-3 хвилини.
Додати помідори і готувати протягом 20 хвилин поки боби не стануть м'якими.
Перемішати. Додати деяка кількість води якщо боби стали сухими.