Смажені баклажани з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска часто буває на святковому столі влітку.
Начинку можна придумати любою, виходячи з вашого бюджету. У мене сьогодні варені яйця і два види сиру в баклажанах.
- Баклажан - 2 штуки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Яйця варені - 2 штуки
- Бринза - 50 грам
- Сир голландський - 50 грам
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Спеції - За смаком (прованські трави, куркума)
1. Приготуємо продукти. Яйця відварити круто, почистити.
2. Відрізаємо у баклажанів хвостики. Ріжемо їх уздовж на листочки.
3. Солимо і перчимо кожен листочок, отставляем на 5 хвилин. Зливаємо сік.
4. Смажимо на рослинній олії до готовності.
5. Смажимо з двох сторін.
6. Баклажани залишаємо остигати.
7. Готуємо начинку. Трьом на крупній тертці варені яйця, два види сиру, додаємо сіль, прованські трави, перець чорний мелений, куркуму для яскравості кольору начинки, кріп. Перемішуємо.
8. На кожен листочок баклажана кладемо чайну ложку начинки.
9. Звертаємо рулетиком.
10. Також чинимо з рештою начинкою і баклажанами. Викладаємо на блюдо.
11. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу!