Баклажани, смажені зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Готуються синенькі з м'ясом за цим рецептом досить швидко, і блюдо виходить оригінальним і смачним. Переконайтеся в цьому особисто, звернувшись до мого рецепту баклажанів, смажених зі свининою.
Смачне і ситне блюдо з баклажанів з м'ясом приготувати дуже легко. Смак у цієї страви досить оригінальний, словами не передашь - його обов'язково треба приготувати і спробувати. Як на мене, так блюдо самодостаточно, і гарнір ніякий не потрібний. Але мій чоловік завжди вимагає до нього відварну картоплю. Помідори надають баклажанів з м'ясом злегка кислуватий смак і, якщо вам це не дуже подобається, просто зменшіть кількість помідорів в рецепті. Розповідаю, як приготувати баклажани смажені зі свининою, а ви обов'язково приготуйте його.
- Свинина - 500 грам (м'якоть)
- Баклажан - 3 штуки (середнього розміру)
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середнього розміру)
- Перець болгарський солодкий - 2-3 штук (невеликих)
- Помідор - 2-3 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
М'ясо вимити, обсушити і нарізати на невеликі шматочки. Можна нарізати кубиками, можна смужками.
Розігріваємо в високою сковороді рослинне масло і на великому вогні обсмажуємо м'ясо до тих пір, поки вся рідина не випарується і м'ясо покриється красивою рум'яною скоринкою. Але не пересушити м'ясо!
Нарізаємо баклажани, відправляємо їх до обсмаженого м'яса і злегка солимо. Закриваємо сковороду кришкою хвилин на 5-7, нехай баклажани дадуть сік.
Чистим морковку, нарізаємо і відправляємо до баклажанів з м'ясом. Перемішуємо. Кришкою сковороду вже не закриваємо.
Очищаємо цибулю і перець. Нарізаємо цибулю півкільцями, перець нарізаємо трохи крупніше, ніж цибуля.
Через 5 хвилин після моркви, відправляємо в сковорідку підготовлений лук. Перемішуємо - і ще через 5 хвилин туди ж відправляємо перець.
Моєму помідори, нарізаємо шматочками і через 5 хвилин після того, як кинули перець, додаємо до м'яса з баклажанами.
Перемішуємо вміст сковороди, додаємо чорний перець і солимо за смаком. Продовжуємо гасити хвилин 20. Якщо вам подобається, коли в блюді багато соку - закрийте сковороду кришкою і тушкуйте страву на вогні трохи нижче середнього. Якщо вам до смаку сухішою варіант - стійте біля відкритої сковороди і періодично помішувати її вміст. За кілька хвилин до готовності страви, додайте в нього лавровий лист. Потім приберіть сковороду з вогню, дайте страві настоятися хвилин 10-15 і подавайте до столу.