Смажена печінка з прованським соусом
(покроковий рецепт з фото)
Прованський соус - відмінне доповнення до смаженої яловичої печінки. У цьому рецепті є один секрет, завдяки якому готову страву виходить неймовірно смачним. Печінка м'яка і соковита.
Печінка яловичини - один з найкорисніших поживних продуктів тваринного походження. Крім того, печінка містить велику кількість амінокислот, мінеральних солей, вітамінів, а також заліза. Готувати печінку можна по-різному. Якщо ви любите шматком, то раджу звернути увагу на цей рецепт. Додатково я приготувала соус, з яким вона виходить ще смачніше і соковитіше.
- Печінка - 600 грам (яловича)
- Борошно - 50 грам
- Цибуля - 3 штук
- Яблуко - 1 штук
- Вершкове масло - 60 грам
- Прованські трави - За смаком
1. Для цього рецепта я взяла яловичу печінку. Для початку її потрібно трохи розморозити, після чого зняти плівку. Потім печінку бажано замочити в молоці, щоб вона в готовому вигляді була м'якою. Це два секрету, про які я говорила на початку.
2. Обвалюють кожен шматочок у борошні з обох сторін і відправляємо на сковороду. Смажимо на олії з обох сторін.
3. Коли переверне на другу сторону, приправити сіллю. Відразу краще цього не робити, щоб печінка не стала жорсткою. Це ще один маленький секрет.
4. Окремо потрібно обсмажити цибулю до золотистого кольору.
5. Викладіть назад печінку, а зверху вже обсмажену цибулю. Тепер додайте трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте близько 10 хвилин.
6. Тепер потрібно приготувати соус. Це не обов'язково, але з ним готову страву розкривається в повній мірі за своїми ароматними властивостями. Отже, нам знадобиться вершкове масло, цибуля, яблуко і прованські трави.
7. Натираємо цибулю і ялбоко на дрібну тертку до стану пюре.
8. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо відразу цибулю. Смажимо його трохи при постійному помішуванні, а після додаємо яблуко. Готову консистенцію потрібно пропустити через сито. Можете додати трохи води, щоб соус придбав потрібну консистенцію.
9. Готову страву подаємо в гарячому вигляді разом з соусом. Печінка виходить дуже м'якою і соковитою, а соус доповнює її смак.