Рецепт Смажена печінка з прованським соусом фото

Смажена печінка з прованським соусом
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Прованський соус - відмінне доповнення до смаженої яловичої печінки. У цьому рецепті є один секрет, завдяки якому готову страву виходить неймовірно смачним. Печінка м'яка і соковита.

Опис приготування:

Печінка яловичини - один з найкорисніших поживних продуктів тваринного походження. Крім того, печінка містить велику кількість амінокислот, мінеральних солей, вітамінів, а також заліза. Готувати печінку можна по-різному. Якщо ви любите шматком, то раджу звернути увагу на цей рецепт. Додатково я приготувала соус, з яким вона виходить ще смачніше і соковитіше.

  • Печінка - 600 грам (яловича)
  • Борошно - 50 грам
  • Цибуля - 3 штук
  • Яблуко - 1 штук
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Прованські трави - За смаком
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 1
1. Для цього рецепта я взяла яловичу печінку. Для початку її потрібно трохи розморозити, після чого зняти плівку. Потім печінку бажано замочити в молоці, щоб вона в готовому вигляді була м'якою. Це два секрету, про які я говорила на початку.
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 2
2. Обвалюють кожен шматочок у борошні з обох сторін і відправляємо на сковороду. Смажимо на олії з обох сторін.
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 3
3. Коли переверне на другу сторону, приправити сіллю. Відразу краще цього не робити, щоб печінка не стала жорсткою. Це ще один маленький секрет.
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 4
4. Окремо потрібно обсмажити цибулю до золотистого кольору.
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 5
5. Викладіть назад печінку, а зверху вже обсмажену цибулю. Тепер додайте трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте близько 10 хвилин.
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 6
6. Тепер потрібно приготувати соус. Це не обов'язково, але з ним готову страву розкривається в повній мірі за своїми ароматними властивостями. Отже, нам знадобиться вершкове масло, цибуля, яблуко і прованські трави.
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 7
7. Натираємо цибулю і ялбоко на дрібну тертку до стану пюре.
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 8
8. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо відразу цибулю. Смажимо його трохи при постійному помішуванні, а після додаємо яблуко. Готову консистенцію потрібно пропустити через сито. Можете додати трохи води, щоб соус придбав потрібну консистенцію.
смажена печінка з прованським соусом - фото крок 9
9. Готову страву подаємо в гарячому вигляді разом з соусом. Печінка виходить дуже м'якою і соковитою, а соус доповнює її смак.

Схожі рецепти