Смажена курка з цибулею-шалот і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами оригінальний рецепт приготування смаженої курки з цибулею-шалот і помідорами чері. Курка заздалегідь замочується в томатному маринаді. Його кислота дозволяє пом'якшити навіть найжорсткіше м'ясо.
Пропоную свій незамінний рецепт смачної, ароматної і соковитою курочки! Замариноване м'ясо курки обсмажують до рум'яної скоринки, потім гаситься в соусі з лука-шалот, томатного маринаду, з додаванням білого вина. В кінці додаються помідори черрі.
- Курка - 1 кілограм (стегна, гомілки, крила)
- Сік томатний - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Пере чорний - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Luk-salotų - 450 грам
- Вино біле сухе - 1/2 склянки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Помідори черрі - 500 грам
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У томатний сік додайте цукор і сіль. Курячі стегна, гомілки і крила залийте томатним маринадом на кілька годин, можна на ніч.
2. Змастіть куряче м'ясо сіллю і перцем, обваляйте в борошні, стряхнувши надлишок. У сотейнику або сковороді з високими бортиками нагрійте масло на середньому вогні. Обсмажте курку до золотистої скоринки по 3-4 хвилини з кожного боку. Приберіть м'ясо з сковороди.
3. Додайте в сковороду цибулю-шалот, нарізану кільцями. Готуйте до м'якості і прозорості.
4. Влийте біле вино і готуйте 3 хвилини. Додайте залишок томатного маринаду, гірчицю і 1 1/2 склянки води, доведіть до кипіння.
5. Поверніть в сковороду курку. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності курки, від 30 до 35 хвилин. Приберіть курку і оберніть її фольгою, щоб вона не охолола.
6. Додайте помідори Черрі, приправте сіллю і перцем за смаком. Гасіть на сильному вогні приблизно 6-8 хвилин. Примніть трохи помідори.
7. На повільному вогні прогрійте шматочки курки в соусі.
8. Подавайте з улюбленим гарніром.
9. Смачного!