Смачні щі з квашеної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Щи займають особливе місце в російській кухні. Їх їли все, починаючи від будинків і закінчуючи царським двором. Склад супу змінювався, але один інгредієнт зберігався завжди - капуста. Давайте згадаємо його рецепт.
Я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати смачні щі з квашеної капусти. Кисле і наваристий блюдо вариться на всю сім'ю в великій каструлі, а ми зробимо це в мультиварці. Завдяки цьому процес створення супу набагато спроститься, але нудитися він буде довго, так що приготуйтеся.
- Грудинка яловича жирна - 800 грам
- Квашена капуста - 800 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Куряче стегно - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка, гілочка - 3 штуки
- Кріп, гілочка - 3 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень селери, гілочка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Капусту відіжміть від розсолу, і викладіть в чашу мультиварки. Влийте воду на 2 пальці вище капусти. Поставте режим "гасіння" з 6 годин.
Потім перекладіть вміст з чаші перекладіть в каструлю. Повністю остудіть капусту. А потім поставте каструлю в холодильник на 6-8 годин.
Через відведений час, в чашу мультиварки викладіть промите м'ясо і курку. Влийте 3 літра води. Поставте режим "суп" з 3 годину. Після цього заберіть накип, додайте половинки очищеного цибулі, трохи присмажені, морква, сіль і всі спеції. Варіть суп ще 2 годину. Потім штам бульйон.
Тепер бульйон влийте назад в чашу мультиварки. Поверніть в нього м'ясо. Додайте очищений цілий картопля. Поставте режим "суп" з 1 час.
Потім варену картоплю наріжте середніми шматочками. Поверніть його в бульйон разом з капустою без води.