Скумбрія відварна
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія відварна в домашніх умовах зі спеціями і овочами - приклад неймовірного вдалого поєднання користі і смаку в одній страві. Обов'язково рекомендую спробувати повторити цей рецепт!
Цей простий рецепт скумбрії відвареної особливо припаде до смаку всім тим, хто стежить за кожною з'їденої калорій. Ніякого жиру і тільки натуральний смак рибки з ароматними спеціями. До речі, в даному випадку в бульйон доданий базовий набір спецій і овочів, але при бажанні ви можете його доповнити тим, що вам до смаку.
- Скумбрія - 0.5 кілограма
- Цибулина - 1-2 штук
- Селера - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець духмяний - 5-8 штук
- Сіль - За смаком
1. Насамперед поставте на вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння. Тим часом займіться рибкою: очистіть її, видаліть голову і нутрощі.
2. У киплячу воду додайте сіль. Очистіть цибулини, вимийте стебло селери, лавровий лист і запашний перець. В рецепт приготування скумбрії відвареної можна також додати гострий перець (для пікантності). Також чудово підійдуть коріння і зелень. Знову доведіть воду до кипіння.
3. Викладіть рибку в каструлю, після закипання приберіть вогонь до середнього.
4. Час, за яке риба буде готова, вказати складно. Все залежить від розміру шматочків, але в середньому це займає близько 15-20 хвилин. Ось і весь секрет, як зробити скумбрію відварну.
5. Залишилося тільки акуратно витягнути її з бульйону і подати до столу. Смачного!