Скумбрія в фользі на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)
Весна, літо - час пікніків на природі. Хочете здивувати друзів і рідних новим блюдом? Приготуйте смачну і соковиту скумбрію у фользі. Процес дуже простий, інгредієнтів використовуємо мінімум.
Ви зібралися на пікнік? Приготуйте на природі не тільки традиційні шашлики, а ще й рибу у фользі. Запікати краще за все не кістляву рибу - я пропоную скумбрію. Рецепт приготування скумбрії в фользі на вугіллі простий. Ви можете замаринувати рибку і загорнути у фольгу будинку і поки дістанетеся до місця пікніка, риба вже буде готова до запікання. Скумбрія, приготована за цим рецептом виходить ніжною, соковитою, ароматної і дуже смачною. Обов'язково спробуйте приготувати!
- Скумбрія - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
Почистимо рибу, видалимо нутрощі, голову і плавники. Ретельно промиємо і обсушити.
Посолити, поперчити рибку і всередині і зовні. Потім повапниш гірчицею і залишимо маринуватися мінімум хвилин на 30.
Почистимо цибулю і наріжемо кільцями або підлозі кільцями. Лимон теж наріжемо кільцями.
Лист фольги змащуємо рослинним маслом і викладаємо на нього рибку. У черево кожної риби вкладаємо цибулю і лимон.
Щільно загортаємо рибу в фольгу і відправляємо на решітку на мангал. Жар повинен бути рівномірним і не дуже сильним. Риба смажиться хвилин 25-30. У процесі запікання кілька разів перевертаємо рибу.
Найкраще подавати рибу у фользі, в якій вона запікалася.