Сьомга зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай з сьомгою я готую вершковий соус, додаю сир і запікаю страву в фользі в духовій шафі. Це стосується свіжої риби. Максимум додаються помідор і відповідні приправи.
Коли язик йде про солоної рибку, то я роблю з неї легкий салат або просто нарізаю їй в якості закуски. Але ось як приготувати сьомгу зі шпинатом, для мене стало відкриттям. Такі страви я ще не готувала. Термічній обробці в духовці піддається тільки філе, а овочі подаються по-іншому. Та й поєднання для мене нове.
- Лосось - 150 грам (філе)
- Червона ікра - 10 грам
- Цукор - 30 грам
- Шпинат - 50 грам
- Апельсиновий сік - 100 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Баклажан - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Кресс-салат - 50 грам
- Маслини сухі - 50 грам
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
У сотейнику на маленькому вогні розігрійте вершки до загустіння, приправити сіллю. В іншій каструлі випаруйте апельсиновий сік з цукром, приправити сіллю.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Sёmgu чистий, пропойте, натріть її сіллю і перцем. Змастіть оливковою олією і сприсніть соком лайма. Дайте постояти рибі 10 хвилин, а потім обсмажте хвилин 5. А потім в формі для випічки запікайте ще 5 хвилин.
Баклажан помийте і розріжте навпіл. Часник очистіть, подрібніть, натріть їм баклажан. Обсмажте обидва овоча на олівквом маслі хвилини по 3 з кожного боку.
Шпинат промийте. Протягом 30 секунд обсмажте його на оливковій олії. Потім посоліть і викладіть на тарілку. За блюду розлийте вершковий і апельсиновий соус. На вершковий укладіть ікринки.
На шпинат покладіть рибу. На неї - часточку баклажана, а другу - поруч. Зверху натріть сухі оливки і прикрасьте крес-салатом. Смачного!