Рецепт Сьомга смажена фото

Сьомга смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл
Гарячі страви, Стейк

Червона риба - це завжди смачно, тому навіть простий варіант, як приготувати сьомгу смажену, можна подати на святковий стіл і до сімейної вечері. Знадобиться всього пару хвилин і страва готова.

Ви можете користуватися різними способами приготування червоної риби, як більше подобається. Рибу можна обсмажити на грилі, на пательні, запекти в духовці (в фользі або на деку), відварити на пару. Її подають холодної або гарячої, відразу зі сковороди. Ви можете вибрати відповідний гарнір, наприклад, зі свіжих або запечених овочів, крупи або картопля.

  • Сьомга - 1 штука (стейк)
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
сьомга смажена - фото крок 1
1. Вимийте філе сьомги і розріжте його на шматочки. Гарненько промийте рибку і витріть серветками з двох сторін.
сьомга смажена - фото крок 2
2. Викладіть рибу на обробну дошку, посипте сіллю і чорним меленим перцем.
сьомга смажена - фото крок 3
3. У сковороду налийте невелику кількість рослинної олії і гарненько розігрійте.
сьомга смажена - фото крок 4
4. Викладіть рибку спершу шкірою вниз, притисніть лопаткою і обсмажуйте рибку близько 30 секунд.
сьомга смажена - фото крок 5
5. Потім акуратно переверніть шматочок на іншу сторону і обсмажуйте ще хвилину-півтори.
сьомга смажена - фото крок 6
6. Перекладіть рибу на серветку, щоб позбутися від зайвого жиру, потім вже перекладіть на блюдо і подавайте.

Схожі рецепти