Сьомга смажена
(покроковий рецепт з фото)
Червона риба - це завжди смачно, тому навіть простий варіант, як приготувати сьомгу смажену, можна подати на святковий стіл і до сімейної вечері. Знадобиться всього пару хвилин і страва готова.
Ви можете користуватися різними способами приготування червоної риби, як більше подобається. Рибу можна обсмажити на грилі, на пательні, запекти в духовці (в фользі або на деку), відварити на пару. Її подають холодної або гарячої, відразу зі сковороди. Ви можете вибрати відповідний гарнір, наприклад, зі свіжих або запечених овочів, крупи або картопля.
- Сьомга - 1 штука (стейк)
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте філе сьомги і розріжте його на шматочки. Гарненько промийте рибку і витріть серветками з двох сторін.
2. Викладіть рибу на обробну дошку, посипте сіллю і чорним меленим перцем.
3. У сковороду налийте невелику кількість рослинної олії і гарненько розігрійте.
4. Викладіть рибку спершу шкірою вниз, притисніть лопаткою і обсмажуйте рибку близько 30 секунд.
5. Потім акуратно переверніть шматочок на іншу сторону і обсмажуйте ще хвилину-півтори.
6. Перекладіть рибу на серветку, щоб позбутися від зайвого жиру, потім вже перекладіть на блюдо і подавайте.