Сьомга на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно ж, сьомга - риба примхлива, але навіть її можна приготувати і смачно, і з економією коштів і вашого часу, та ще й за всіма правилами здорового харчування. Ідеальний рецепт, спробуйте!
Якщо вас зацікавило короткий опис, і ви жадаєте дізнатися, як приготувати сьомгу на сковороді, сильно мучити очікуванням вас не буду. Зауважу тільки, що я робила цей рецепт максимально дієтичним, без жиру взагалі, але ви, звичайно ж, зможете додати в рецептуру і масло, якщо захочете. Багато часу на підготовку у вас не піде, так що, як тільки рибка розморозилася, - приступаємо!
1. Рибу, вже розморожену, ділимо на стейки, тобто. Порційні шматочки (у мене вийшло 4 шматка), і ретельно натираємо з усіх боків кожен шматочок сіллю, перцем і приправами на ваш смак. Гарне поєднання риби з лимонним соком, до речі.
2. Ми залишаємо рибу просочуватися смаком, а самі займемося соусом. Для цього на найменший вогонь ставимо грітися каструльку або сотейник, і підігріваємо в ньому суміш з сметани і муки. Акуратно доливаємо молоко, щоб воно не згорнулося, і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Солимо і перчимо до смаку.
3. Тепер рибу викладаємо на сковороду, і ставимо все разом на повільний вогонь грітися. Так ваша риба не пригорить навіть на сухій сковороді.
4. Через пару-трійку хвилин кожен шматочок перевертаємо, і відразу ж заливаємо соусом з каструльки.
5. На маленькому вогні витримуємо всі разом хвилин так 15-20. Перевіряйте готовність риби зубочисткою.
Готово! Я зазвичай подаю таку рибу з шматочком лимона і зеленню, а соус зі сковороди зливаю в окрему мисочку, і подаю поряд. Домочадці від такого простого рецепту сьомги на сковороді просто в захваті! сподіваюся, вам теж дуже сподобається!
- Сьомга - 400 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 0.5 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Рибу, вже розморожену, ділимо на стейки, тобто. Порційні шматочки (у мене вийшло 4 шматка), і ретельно натираємо з усіх боків кожен шматочок сіллю, перцем і приправами на ваш смак. Гарне поєднання риби з лимонним соком, до речі.
2. Ми залишаємо рибу просочуватися смаком, а самі займемося соусом. Для цього на найменший вогонь ставимо грітися каструльку або сотейник, і підігріваємо в ньому суміш з сметани і муки. Акуратно доливаємо молоко, щоб воно не згорнулося, і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Солимо і перчимо до смаку.
3. Тепер рибу викладаємо на сковороду, і ставимо все разом на повільний вогонь грітися. Так ваша риба не пригорить навіть на сухій сковороді.
4. Через пару-трійку хвилин кожен шматочок перевертаємо, і відразу ж заливаємо соусом з каструльки.
5. На маленькому вогні витримуємо всі разом хвилин так 15-20. Перевіряйте готовність риби зубочисткою.
Готово! Я зазвичай подаю таку рибу з шматочком лимона і зеленню, а соус зі сковороди зливаю в окрему мисочку, і подаю поряд. Домочадці від такого простого рецепту сьомги на сковороді просто в захваті! сподіваюся, вам теж дуже сподобається!