Рецепт Сьомга на сковороді фото

Сьомга на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Молоко , Сьомга
ПП рецепти
На обід , Корисний обід
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Звичайно ж, сьомга - риба примхлива, але навіть її можна приготувати і смачно, і з економією коштів і вашого часу, та ще й за всіма правилами здорового харчування. Ідеальний рецепт, спробуйте!

Опис приготування:

Якщо вас зацікавило короткий опис, і ви жадаєте дізнатися, як приготувати сьомгу на сковороді, сильно мучити очікуванням вас не буду. Зауважу тільки, що я робила цей рецепт максимально дієтичним, без жиру взагалі, але ви, звичайно ж, зможете додати в рецептуру і масло, якщо захочете. Багато часу на підготовку у вас не піде, так що, як тільки рибка розморозилася, - приступаємо!

1. Рибу, вже розморожену, ділимо на стейки, тобто. Порційні шматочки (у мене вийшло 4 шматка), і ретельно натираємо з усіх боків кожен шматочок сіллю, перцем і приправами на ваш смак. Гарне поєднання риби з лимонним соком, до речі.

2. Ми залишаємо рибу просочуватися смаком, а самі займемося соусом. Для цього на найменший вогонь ставимо грітися каструльку або сотейник, і підігріваємо в ньому суміш з сметани і муки. Акуратно доливаємо молоко, щоб воно не згорнулося, і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Солимо і перчимо до смаку.

3. Тепер рибу викладаємо на сковороду, і ставимо все разом на повільний вогонь грітися. Так ваша риба не пригорить навіть на сухій сковороді.

4. Через пару-трійку хвилин кожен шматочок перевертаємо, і відразу ж заливаємо соусом з каструльки.

5. На маленькому вогні витримуємо всі разом хвилин так 15-20. Перевіряйте готовність риби зубочисткою.

Готово! Я зазвичай подаю таку рибу з шматочком лимона і зеленню, а соус зі сковороди зливаю в окрему мисочку, і подаю поряд. Домочадці від такого простого рецепту сьомги на сковороді просто в захваті! сподіваюся, вам теж дуже сподобається!


  • Сьомга - 400 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Борошно - 0.5 склянки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
Якщо вас зацікавило короткий опис, і ви жадаєте дізнатися, як приготувати сьомгу на сковороді, сильно мучити очікуванням вас не буду. Зауважу тільки, що я робила цей рецепт максимально дієтичним, без жиру взагалі, але ви, звичайно ж, зможете додати в рецептуру і масло, якщо захочете. Багато часу на підготовку у вас не піде, так що, як тільки рибка розморозилася, - приступаємо!

1. Рибу, вже розморожену, ділимо на стейки, тобто. Порційні шматочки (у мене вийшло 4 шматка), і ретельно натираємо з усіх боків кожен шматочок сіллю, перцем і приправами на ваш смак. Гарне поєднання риби з лимонним соком, до речі.

2. Ми залишаємо рибу просочуватися смаком, а самі займемося соусом. Для цього на найменший вогонь ставимо грітися каструльку або сотейник, і підігріваємо в ньому суміш з сметани і муки. Акуратно доливаємо молоко, щоб воно не згорнулося, і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Солимо і перчимо до смаку.

3. Тепер рибу викладаємо на сковороду, і ставимо все разом на повільний вогонь грітися. Так ваша риба не пригорить навіть на сухій сковороді.

4. Через пару-трійку хвилин кожен шматочок перевертаємо, і відразу ж заливаємо соусом з каструльки.

5. На маленькому вогні витримуємо всі разом хвилин так 15-20. Перевіряйте готовність риби зубочисткою.

Готово! Я зазвичай подаю таку рибу з шматочком лимона і зеленню, а соус зі сковороди зливаю в окрему мисочку, і подаю поряд. Домочадці від такого простого рецепту сьомги на сковороді просто в захваті! сподіваюся, вам теж дуже сподобається!

Схожі рецепти