Сир знежирений в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування сиру повинен сподобається, в першу чергу тим, хто стежить за своєю фігурою і рахує кожну калорію. Сир виходить максимально знежиреним і дієтичним. Спробуйте!
Опис приготування:
Перед вами - простий рецепт приготування сиру знежиреного в домашніх умовах. Сир виходить дієтичним і низькокалорійним. Смак нагадує щось середнє між голландським сиром і бринзою. Із зазначених інгредієнтів у вас вийде 400 грам смачного домашнього знежиреного сиру. Хай щастить!
- Сир - 500 грам
- Молоко - 1 літр(3, 2%)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 1 штука
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
Прогріваємо в каструлі молоко, додаємо знежирений сир. Ретельно перемішуємо, поки на поверхні не проявиться сироватка.
Виливаємо сирну масу в сито (застелене зволоженою марлею).
Чекаємо, поки стече вся сироватка, потім перекладаємо сир в каструлю, додаємо яйце, сіль за смаком і соду. Ставимо каструлю на повільний вогонь, постійно перемішуємо і чекаємо, поки маса не стане тягучою і густою.
Перекладаємо сирну масу в форму, зверху ставимо вантаж (1-1, 5 кг). Ми залишаємо так на пару годин. Потім вантаж прибираємо і ставимо сир в холодильник.
Смачного!