Рецепт Сир «сіртакі» в домашніх умовах фото

Сир «сіртакі» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл

"сіртакі" - популярний грузинський сир, який можна купити в будь-якому сирному магазині. А що якщо приготувати подібний сир самостійно? Спробуйте, виходить дуже ніжний і смачний продукт!

Перед вами - простий рецепт приготування сиру "сіртакі" в домашніх умовах. Сметана збивається з яйцями, потім вводиться в кипляче молоко, все вариться до необхідної "хлопчатой" консистенції. Потім сирна маса віджимається від зайвої рідини і поміщається на добу під гніт в холодильник. Через добу сир готовий! хай щастить!

  • Молоко коров'яче - 2 L
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 400 мілілітрів
  • Яйця - 6 штук
сир
У велику каструлю влийте молоко, засипте сіль і перемішайте. Доведіть все до кипіння. В окремій ємності збиваємо сметану і яйця.
сир
У кипляче молоко акуратно вводимо сметану з яйцями. Тримаємо на вогні 2-3 хвилини, поки сметана не почне перетворюватися в пластівці.
сир
Знімаємо каструлю з вогню і зливаємо масу через марлю. Отриману рідину віджимають, даємо її охолонути.
сир
Загорніть масу в марлю, помістіть під гніт і залиште на добу в холодильнику.
сир
Смачного!

Схожі рецепти