Сир «сіртакі» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
"сіртакі" - популярний грузинський сир, який можна купити в будь-якому сирному магазині. А що якщо приготувати подібний сир самостійно? Спробуйте, виходить дуже ніжний і смачний продукт!
Перед вами - простий рецепт приготування сиру "сіртакі" в домашніх умовах. Сметана збивається з яйцями, потім вводиться в кипляче молоко, все вариться до необхідної "хлопчатой" консистенції. Потім сирна маса віджимається від зайвої рідини і поміщається на добу під гніт в холодильник. Через добу сир готовий! хай щастить!
- Молоко коров'яче - 2 L
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Крем - 400 мілілітрів
- Яйця - 6 штук
![сир](https://kuhari.com.ua/img/sir_quotsirtakiquot_v_domashnih_usloviyah-176209.webp)
У велику каструлю влийте молоко, засипте сіль і перемішайте. Доведіть все до кипіння. В окремій ємності збиваємо сметану і яйця.
![сир](https://kuhari.com.ua/img/sir_quotsirtakiquot_v_domashnih_usloviyah-176211.webp)
У кипляче молоко акуратно вводимо сметану з яйцями. Тримаємо на вогні 2-3 хвилини, поки сметана не почне перетворюватися в пластівці.
![сир](https://kuhari.com.ua/img/sir_quotsirtakiquot_v_domashnih_usloviyah-176212.webp)
Знімаємо каструлю з вогню і зливаємо масу через марлю. Отриману рідину віджимають, даємо її охолонути.
![сир](https://kuhari.com.ua/img/sir_quotsirtakiquot_v_domashnih_usloviyah-176213.webp)
Загорніть масу в марлю, помістіть під гніт і залиште на добу в холодильнику.
![сир](https://kuhari.com.ua/img/sir_quotsirtakiquot_v_domashnih_usloviyah-176214.webp)
Смачного!