Шурпа на багатті
(покроковий рецепт з фото)
Ми часто готуємо шурпу на багатті у себе на дачі. Особливо коли збирається велика компанія. Якщо у вас схожа ситуація, рекомендую спробувати: всі будуть ситі і задоволені - це точно. Готуємо!
Шурпа на багатті готується весело і непомітно. Запах змушує текти слинка у всіх, хто зібрався навколо багаття. Шурпа на багатті виходить надзвичайно смачною, пахла димком, наваристою. Їй чудово закусити що-небудь "міцне" До такої страви добре б подати свіжий лаваш або чорний хліб. Якщо у вас буде можливість, обов'язково приготуйте! Смачного!
- Баранина або яловичина - 4-5 кілограм
- Картопля - 15 штук
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 2-3 штук
- Болгарський перець - 4 штуки
- Томатна паста - 8 Ст. Ложок
- Часник - 10-12 зубчиків
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Розпалюємо вогонь. Готуємо м'ясо. У казан наливаємо масло і кладемо туди м'ясо обсмажувати. Солимо і перчимо його.
Продовжуємо м'ясо обсмажувати до золотистої скоринки.
Чистимо і ріжемо цибулю і моркву і кладемо до м'яса. Не забуваємо помішувати.
Своїм та чистимо перець від насіння і теж додаємо в казан.
Додати томатний соус, сіль, чорний перець, паприка, кмин і червоний перець і продовжувати змішувати і варити протягом 3-5 хв. Потім додати часник і лавровий лист і варити ще 20 хвилин.
Додати в казан почищений і нарізаний навпіл картопля.
Якщо потрібно додати води і варити все ще в перебігу 25-30 хвилин, до готовності картоплі.
Посипати готову шурпу зеленню. Можна пригощати гостей! Смачного!