Шпинат в воке
(покроковий рецепт з фото)
Це просте блюдо володіє настільки незвичайним і цікавим смаком, що сподобається не тільки любителям азіатської кухні, але і тим, хто любить готувати різні пікантні смакоту зі свіжої зелені.
Опис приготування:
В азіатських країнах, а особливо в тайської кухні, це блюдо неймовірно популярно, його можна зустріти в різних вуличних кафе і ресторанах, та й будь-яка господиня знає, як приготувати шпинат в воке. Оскільки мені також дуже подобається смак азіатської кухні, це блюдо я освоїла і приготувала одним з перших, напевно, тому що воно найпростіше, економічне і швидке. І справді, якщо ви уважно прочитаєте цей рецепт приготування шпинату в воке, то побачите, що складного в ньому абсолютно нічого немає.
1) Насамперед ми ретельно промиваємо водяний шпинат і акуратно обтирає його рушником, щоб листя було сухі. Потім ми відрізаємо нижню частину стебел, яка жорстка, і нарізаємо шпинат на великі шматки.
2) Тепер чистимо часник і подрібнюємо його, гострий перець також нарізаємо на шматочки або ж просто розчавлює його плоскою стороною ножа.
3) Ставимо вок на сильний вогонь і наливаємо в нього рослинне масло, а коли воно нагріється, викладаємо в вок часник і гострий перець.
4) Через пару секунд додаємо шпинат і устричний соус, швидкими рухами перемішуємо все і, як тільки листя шпинату почнуть темніти і згортатися, знімаємо вок з вогню.
Готову страву можна подавати як самостійне або додати до нього рис як гарнір. Приємного всім апетиту!
- Пучок водяного шпината- 1 штука (близько 20 стебел)
- Часник - 2 зубчики
- Гострий перець чилі - 1 штука
- Соус устричний - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1) Насамперед ми ретельно промиваємо водяний шпинат і акуратно обтирає його рушником, щоб листя було сухі. Потім ми відрізаємо нижню частину стебел, яка жорстка, і нарізаємо шпинат на великі шматки.
2) Тепер чистимо часник і подрібнюємо його, гострий перець також нарізаємо на шматочки або ж просто розчавлює його плоскою стороною ножа.
3) Ставимо вок на сильний вогонь і наливаємо в нього рослинне масло, а коли воно нагріється, викладаємо в вок часник і гострий перець.
4) Через пару секунд додаємо шпинат і устричний соус, швидкими рухами перемішуємо все і, як тільки листя шпинату почнуть темніти і згортатися, знімаємо вок з вогню.
Готову страву можна подавати як самостійне або додати до нього рис як гарнір. Приємного всім апетиту!