Шпинат на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Влітку слід подбати про те, щоб зробити корисні заготовки на зиму. Пропоную простий спосіб заготівлі шпинату в домашніх умовах. Вам знадобиться всього-то 20-30 хвилин вільного часу.
Заготовимо шпинат на зиму в домашніх умовах. Шпинат промиваємо і обрізаємо зайві частини, потім нарізаємо тонкими смужками. Перекладаємо зелень в каструлю і заливаємо окропом на 2-3 хвилини. Після відкидаємо на друшляк і промиваємо крижаною водою. Шпинат повинен повністю охолонути і обсохнути, потім віджимаємо руками залишки рідини і утрамбовуємо зелень в силіконові формочки. Кладемо їх на добу в морозилку, після чого зберігаємо в зручній ємності для зберігання. Хай щастить!
- Шпинат свіжий - 1 кілограм
- Окріп - 3 L
Ретельно промиваємо шпинат, обрізаємо корінці. Листя нарізаємо смужками.
Перекладаємо шпинат в глибоку каструлю і заливаємо окропом. Перемішуємо і залишаємо на пару хвилин.
Відкидаємо шпинат на друшляк і промиваємо холодною водою. Даємо йому охолонути.
Віджимаємо шпинат і щільно трамбуємо в формочки, наприклад, силіконові. Кладемо на добу в морозилку. Далі зберігаємо в будь-якій зручній ємності. Готово!