Рецепт Шпинат на зиму фото

Шпинат на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
Овочі , Шпинат
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку , Літні
Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Влітку слід подбати про те, щоб зробити корисні заготовки на зиму. Пропоную простий спосіб заготівлі шпинату в домашніх умовах. Вам знадобиться всього-то 20-30 хвилин вільного часу.

Опис приготування:

Заготовимо шпинат на зиму в домашніх умовах. Шпинат промиваємо і обрізаємо зайві частини, потім нарізаємо тонкими смужками. Перекладаємо зелень в каструлю і заливаємо окропом на 2-3 хвилини. Після відкидаємо на друшляк і промиваємо крижаною водою. Шпинат повинен повністю охолонути і обсохнути, потім віджимаємо руками залишки рідини і утрамбовуємо зелень в силіконові формочки. Кладемо їх на добу в морозилку, після чого зберігаємо в зручній ємності для зберігання. Хай щастить!

  • Шпинат свіжий - 1 кілограм
  • Окріп - 3 L
шпинат на зиму - фото крок 1
Ретельно промиваємо шпинат, обрізаємо корінці. Листя нарізаємо смужками.
шпинат на зиму - фото крок 2
Перекладаємо шпинат в глибоку каструлю і заливаємо окропом. Перемішуємо і залишаємо на пару хвилин.
шпинат на зиму - фото крок 3
Відкидаємо шпинат на друшляк і промиваємо холодною водою. Даємо йому охолонути.
шпинат на зиму - фото крок 4
Віджимаємо шпинат і щільно трамбуємо в формочки, наприклад, силіконові. Кладемо на добу в морозилку. Далі зберігаємо в будь-якій зручній ємності. Готово!

Схожі рецепти