Рецепт Шоколадний торт-мус фото

Шоколадний торт-мус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Вершки , Шоколад
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , День народження , Новий рік , Ювілей , 8 березня , Різдво
Випічка , Солодке , Торти , Без випічки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо ви любите шоколад або знаєте великих любителів шоколаду, спробуйте самі зробити цей шоколадний торт-мус, а я розповім, як його приготувати. Впевнена, що такий чудовий торт матиме неймовірний успіх!

Опис приготування:

Ви можете прикрасити торт-мус збитими вершками, залишилися шоколадним мусом, цукерками з білого і темного шоколаду, шоколадної «сіточкою». Так як сам торт виходить дуже ніжним, його можна не нарізати, а подавати в стаканчиках, як звичайний мус. Цей торт настільки смачний, що не потребує зайвих хитрощах))

  • Печиво шоколадне сухе - 200 грам
  • Масло вершкове м'яке - 100 грам
  • Шоколад темний - 300 грам
  • Вершки - 350 грам
  • Желатин в листочках - 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 50 грам
  • Ванілін - За смаком
1
Листочки желатину замочіть в холодній воді, згідно з інструкцією на упаковці.
2
Приготуйте основу для торта: печиво поламайте на шматочки і подрібніть в блендері до дрібної крихти.
3
Змішайте крихту з печива з м'яким вершковим маслом і покладіть на дно форми для випічки, викладеної пергаментним папером. Гарненько утрамбуйте і поставте на 1 час в холодильник.
4
Шоколад розтопіть на водяній бані, умішайте вершки і дайте суміші охолонути.
5
Віджатий желатин розчиніть в гарячому молоці і дайте трохи охолонути.
6
Збийте яйця з цукром і ваніліном, додайте в молоко і перемішайте.
7
У молочну суміш додайте шоколад з вершками і добре перемішайте віночком.
8
Одержаний мус вилийте в форму для випічки, на основу з печива, поставте в холодильник на 3 годину.
9
Прикрасьте шоколадний торт-мус на свій смак і подавайте на стіл.
10
Приємного чаювання!

Схожі рецепти