Шоколадний торт-мус
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите шоколад або знаєте великих любителів шоколаду, спробуйте самі зробити цей шоколадний торт-мус, а я розповім, як його приготувати. Впевнена, що такий чудовий торт матиме неймовірний успіх!
Ви можете прикрасити торт-мус збитими вершками, залишилися шоколадним мусом, цукерками з білого і темного шоколаду, шоколадної «сіточкою». Так як сам торт виходить дуже ніжним, його можна не нарізати, а подавати в стаканчиках, як звичайний мус. Цей торт настільки смачний, що не потребує зайвих хитрощах))
- Печиво шоколадне сухе - 200 грам
- Масло вершкове м'яке - 100 грам
- Шоколад темний - 300 грам
- Вершки - 350 грам
- Желатин в листочках - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 50 грам
- Ванілін - За смаком
1
Листочки желатину замочіть в холодній воді, згідно з інструкцією на упаковці.
2
Приготуйте основу для торта: печиво поламайте на шматочки і подрібніть в блендері до дрібної крихти.
3
Змішайте крихту з печива з м'яким вершковим маслом і покладіть на дно форми для випічки, викладеної пергаментним папером. Гарненько утрамбуйте і поставте на 1 час в холодильник.
4
Шоколад розтопіть на водяній бані, умішайте вершки і дайте суміші охолонути.
5
Віджатий желатин розчиніть в гарячому молоці і дайте трохи охолонути.
6
Збийте яйця з цукром і ваніліном, додайте в молоко і перемішайте.
7
У молочну суміш додайте шоколад з вершками і добре перемішайте віночком.
8
Одержаний мус вилийте в форму для випічки, на основу з печива, поставте в холодильник на 3 годину.
9
Прикрасьте шоколадний торт-мус на свій смак і подавайте на стіл.
10
Приємного чаювання!