Шоколадний пиріг з Нутеллою
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг з серії простих і смачних десертів на кожен день. Особливою глибини смаку йому надає шоколадно-горіхова паста Нутелла. Розповідаю про рецепт, як приготувати шоколадний пиріг з Нутеллою.
Якщо у вас є горіхи, настійно рекомендую використовувати їх, особливо фундук або мигдаль. Пиріг можна їсти теплим або холодним. Можете нарізати його шматочками, скласти в пластиковий контейнер і зберігати його в холодильнику. Такий пиріг особливо смачно їсти з молоком, какао, гарячим шоколадом.
- Nutella - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 120 грам
- Какао - 0, 5 склянки
- Цукор білий - 1 Склянка
- Цукор коричневий - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 3/4 склянки
- Шоколадні чіпси - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
1. Форму для випікання застеліть фольгою, змастіть маслом.
2. У миску викладіть Нутеллу, додайте вершкове масло і відправте в мікрохвильовку на 1 хвилину, обов'язково накрийте тарілкою.
3. Дістаньте миску з мікрохвильовки і додайте какао.
4. Введіть коричневий і білий цукор.
5. Додайте сіль, ванільний екстракт, розпушувач, вбийте курячі яйця.
6. Введіть борошно і перемішайте гарненько.
7. Додайте шоколадні чіпси і ще раз перемішайте.
8. Відразу ж перекладіть тісто в підготовлену форму.
9. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
10. Дістаньте форму і залиште пиріг на 5-10 хвилин.
11. Перекладіть його з форми на тарілку і посипте цукровою пудрою.
12. Наріжте пиріг шматочками і подавайте.