Шашлик з телятини в гранатовому соку
(покроковий рецепт з фото)
Почався сезон шашликів, і кожен з нас має свій фірязикай рецепт приготування цього дивного блюда. Я пропоную приготувати шашлик з телятини в гранатовому соку.
Для маринування цього шашлику краще використовувати плоди граната, отримавши з них сік. Якщо під рукою немає граната або спеціальної техніки для отримання соку, то сік можна приготувати вручну (шляхом видавлювання через марлю) або використовувати натуральний вже готовий сік. Звертайте увагу на ті соки, які в скляних пляшках.
- Телятина - 1, 5 кілограма
- Сік гранатовий - 200 мілілітрів
- Цибуля - 2-4 штуки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Щоб телятина в шашлику вийшла м'якою, для неї потрібно підібрати ідеальний маринад. Для цього підходить оцет, лимонний або гранатовий сік. Нарізаємо телятину кубиками середнього розміру, нарізаємо цибулю кільцями, солимо все, приправляем і заливаємо соком.
2. Сік можна використовувати готовий, але тоді він повинен бути натуральним, щоб кислота промаринуватися тканини м'яса. Якщо є можливість, краще зробити свіжий сік з плодів. Для цього можна скористатися соковижималкою, а можна видавити сік через марлю. Перед цим плоди відділяються від прожилок.
3. Заливаємо м'ясо соком, все ретельно перемішуємо. Ми залишаємо маринуватися мінімум на 4 годину. Найкраще маринувати телятину і залишати в холодильнику на ніч.
4. Не забудьте додати приправи для м'яса (шашлику), обов'язково чорний мелений перець і посоліть за смаком.
5. Соус до м'яса можна приготувати також на основі гранатового соку. Телятина на мангалі ідеально поєднується з цибулею і гранатовим соком. Смажити м'ясо найкраще, безумовно, жаровні, але по даним рецептом м'ясо можна приготувати і в мультиварці, і навіть в духовці. Смачного!