Шашлик на гранатовому соку
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування шашлику на гранатовому соку. Щоб м'ясо краще просочилося, його замочують в соку граната заздалегідь.
У процесі приготування м'ясо стає соковитим, ніжним і дуже смачним. Шашлик добре подавати з аджикою, ткемалі або кетчупом.
- Свиняча шийка - 2 кілограма
- Цибуля - 700 грам
- Сік граната - 700 мілілітрів
- Гострий червоний перець - 2 штуки
- Хміль-сунелі - 2 Ст. Ложки
- Перець - 1 За смаком
1. В першу чергу займемося м'ясом. М'ясо промиваємо та нарізаємо порційними шматочками.
2. Тепер очищаємо цибулю та нарізаємо його півкільцями. На невеликі шматочки нарізаємо гострий перчик.
3. У каструлю або глибоку миску складаємо м'ясо, перець і цибулю. Додаємо хмелі-сунелі і перець. Все ретельно перемішуємо. Робити це краще руками. Щоб перець не палив руки, краще одягнути рукавички.
4. Заливаємо соком граната, м'ясо повинно покритися повністю. Зверху пригорнемо тарілкою. Приблизно годин на дванадцять прибираємо в холодильник, або в якесь інше прохолодне місце.
5. Після, м'ясо нанизуємо на шампури (нещільно) і готуємо на вугіллі. Стежимо, щоб не підгоріло.