Шашлик з коропа
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, смажити шашлик можна не тільки з м'яса. Давайте приготуємо шашлик з коропа - смачний і недорогий. Звичайно, смак такого шашлику трохи інший, але ж інший - не значить, що поганий!
У нас багато друзів-рибалок, які постійно задаровують нас свіжозловленої рибкою. Мабуть, найпопулярніша - короп. Я взагалі не дуже люблю цю рибу, не їм практично ні в якому вигляді, і єдиний виняток - це шашлик з коропа. У такому вигляді ця рибка мені подобається - вона виходить пікантною, з хрусткою скоринкою, досить соковитою і смачною. А головне - відштовхуючий мене річковий аромат відсутній. Словом, шашлик з коропа - це звичайно не делікатес, але вельми придатне блюдо. Бажаю удачі в приготуванні!
- Короп - 2 кілограма
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Сік лимона - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Білий перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Кріп сушений - За смаком
Насамперед, тушку риби необхідно почистити, випатрати, гарненько промити і обсушити. Після цього видалити голову, хвіст і плавники (при бажанні можна і хребет утилізувати), нарізати коропа досить великими шматками. Взагалі, можна і не різати, якщо коропи невеликі.
Додаємо сік лимона в невелику миску.
Часник подрібнюємо або пропускаємо через прес.
Готуємо маринад - в лимонний сік додаємо соєвий соус, рослинна олія, подрібнений часник сіль і спеції.
Укладаємо рибу в каструлю шарами і кожен шар заливаємо маринадом. Після цього, добре б перемішати, але робити це бажано в рукавичках, щоб не поранити руки. Закриваємо каструлю кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в холод.
Через 2-3 години дістаємо каструлю, нанизуємо шматки риби на шампури або укладаємо на решітку, і запікаємо на вугіллі. Якщо короп був спійманий не в супермаркеті, а в природних умовах - пропікаються як слід, щоб не залишилося крові, т. Це. До утворення рум'яної хрусткої скоринки. У процесі приготування можна збризкувати м'ясо чистою водою з невеликим додаванням лимонного соку і соєвого соусу.
Подаємо з відвареною картоплею або рисом і свіжими овочами.