Рецепт Шашлик з баранини по-вірменськи фото

Шашлик з баранини по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
М'ясо , Баранина
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Класичний рецепт шашлику з баранини по-вірменськи сподобається всім без винятку, тому з ним м'ясо завжди виходить смачним і соковитим, насправді такий шашлик - це безпрограшний варіант.


Опис приготування:

Мені здається, що ми вже так звикли купувати напівфабрикати в магазинах, що навіть забули, як приготувати шашлик з баранини по-вірменськи, але ж немає нічого смачнішого такого м'яса. Для нього ми використовуємо цілком традиційний маринад, що складається з винного оцту, спецій і солі, з ним м'ясо виходить просто дивовижне. І не забуваємо, що в цьому рецепті приготування шашлику з баранини по-вірменськи крім м'яса, ми запікаємо також і овочі, їх ви можете вибрати на свій смак.

1) Для початку промиваємо баранину під проточною водою і витираємо м'ясо насухо, потім нарізаємо його кубиками зі стороною в 6 см.

2) Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо товстими кільцями, викладаємо його в миску з м'ясом, додаємо оцет, спеції і сіль. Перемішуємо все, закриваємо посуд з шашликом кришкою і ставимо в холодильник на 4-12 годин, як дозволяє час.

3) Після закінчення часу починаємо підготовку овочів, промиваємо їх і очищаємо від плодоніжок і насіння (де вони є), але для краси можна залишити все на своїх місцях.

4) Тепер нанизуємо баранину на шампури, чергуючи м'ясо з цибулею, приблизно по 6 шматочків баранини на кожен шампур. Овочі нанизуємо цілком відразу на два шампура, щоб вони не впали в вугілля.

5) Смажимо баранину разом з овочами до утворення рум'яної скоринки, подаємо шашлик зі свіжою зеленню.

Приємного всім апетиту!


  • Баранина с жирком- 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Помідор - 4 штуки
  • Перець болгарський - 4 штуки
  • Баклажан - 2 штуки
  • Зелень свіжа - 100-120 грам(Braai, петрушка, Зелена цибуля)
  • Оцет винний червоний - 1-2 Ст. Ложок
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
  • Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Мені здається, що ми вже так звикли купувати напівфабрикати в магазинах, що навіть забули, як приготувати шашлик з баранини по-вірменськи, але ж немає нічого смачнішого такого м'яса. Для нього ми використовуємо цілком традиційний маринад, що складається з винного оцту, спецій і солі, з ним м'ясо виходить просто дивовижне. І не забуваємо, що в цьому рецепті приготування шашлику з баранини по-вірменськи крім м'яса, ми запікаємо також і овочі, їх ви можете вибрати на свій смак.

1) Для початку промиваємо баранину під проточною водою і витираємо м'ясо насухо, потім нарізаємо його кубиками зі стороною в 6 см.

2) Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо товстими кільцями, викладаємо його в миску з м'ясом, додаємо оцет, спеції і сіль. Перемішуємо все, закриваємо посуд з шашликом кришкою і ставимо в холодильник на 4-12 годин, як дозволяє час.

3) Після закінчення часу починаємо підготовку овочів, промиваємо їх і очищаємо від плодоніжок і насіння (де вони є), але для краси можна залишити все на своїх місцях.

4) Тепер нанизуємо баранину на шампури, чергуючи м'ясо з цибулею, приблизно по 6 шматочків баранини на кожен шампур. Овочі нанизуємо цілком відразу на два шампура, щоб вони не впали в вугілля.

5) Смажимо баранину разом з овочами до утворення рум'яної скоринки, подаємо шашлик зі свіжою зеленню.

Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти