Шашлик з телятини по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Культура чудової країни Вірменії дуже цікава і хороша. Побувавши тут, я навчилася готувати багато нових страв. У цьому рецепті я опишу в кроках, як приготувати шашлик з телятини по-вірменськи.
У Вірменії дуже люблять поїсти, в цьому я переконалася рік тому. Друзі взяли мене як почесну гостю і нагодували смачними стравами! Одним з найбільш пам'ятних страв виявився той самий вірменський шашлик. За процесом приготування я спостерігала сама особисто, тому рецепт відклався у пам'яті на довгі роки!
- Телятина - 1 кілограм
- Базилік - 1 Ст. Ложка
- Петрушка, кріп - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 0, 3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
Філе теляти промиваємо проточною водою. Потім нарізаємо м'ясо на зручні великі шматочки гострим ножем. Ширина шматочка - кілька сантиметрів.
Тепер я розкрию секрет Вірменії. Суть хорошого вірменського шашлику полягає в наявності трав і спецій. І, звичайно ж, ніякого оцту або майонезу! Посипаємо добротно спеціями телятинку і ставимо її в холодильник маринуватися на годинку-другу.
М'ясо смажимо на шампурах або на решітці протягом 40 хвилин. Важно не пересушить телятину. Соковитий шашлик подаємо разом з овочами! Смачного!