Шашлик з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик з баклажанів будемо готувати по-новому. Нудні звичні спеції замінимо веселкою смаків, використовуючи яскраві приправи. Такий шашлик можна запекти на грилі або в духовці. Час готування - 30 хвилин.
До речі, якщо у вас є або бачили в продажу ямайську пасту Єрко, раджу придбати і використовувати в якості маринаду для м'яса, птиці, креветок і шашлику з баклажанів.
Як приготувати шашлик з баклажанів?
1. Баклажан промийте і поріжте кружечками, потім кружечки на 4 частини. Викладіть в миску, посипте 1 ст. L. Солі, перемішайте і залиште на півгодини.
2. Всі інші інгредієнти, крім баклажана, змішайте в мисочці до отримання однорідної маси.
3. По закінченню півгодини злийте рідину з миски з баклажанами, шматочки баклажанів просушіть на паперових рушниках.
4. Потім нанизуйте шматочки баклажанів на шампури. Якщо використовуєте дерев'яні шампури, то пере використанням замочіть їх на півгодини в теплій воді. Це необхідно для того, щоб палички в процесі приготування не обгоріли.
5. З усіх боків змастіть шашлик з баклажанів маринадом і залиште ще на годину.
6. Запікайте шашлик з баклажанів на грилі або в духовці в режимі гриль протягом 20 хвилин.
Подавайте шашлик з баклажанів з рисом.
Смачного!
- Баклажан - 1 штука (великий або середній)
- Масло оливкове - 1 Чайна ложка
- Червоний винний оцет - 1 Чайна ложка
- Чилі сушений подрібнений - 1 штука
- Чебрець свіжий подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Єрко - 2 чайних ложки (замінити кашкою з цибулини, 1 чилі, 1/2 ç.l. Кориці, 1/4 ç.l. Суміші запашного і чорного перцю, 1-2 ст.Л. Лимонного соку)
Як приготувати шашлик з баклажанів?
1. Баклажан промийте і поріжте кружечками, потім кружечки на 4 частини. Викладіть в миску, посипте 1 ст. L. Солі, перемішайте і залиште на півгодини.
2. Всі інші інгредієнти, крім баклажана, змішайте в мисочці до отримання однорідної маси.
3. По закінченню півгодини злийте рідину з миски з баклажанами, шматочки баклажанів просушіть на паперових рушниках.
4. Потім нанизуйте шматочки баклажанів на шампури. Якщо використовуєте дерев'яні шампури, то пере використанням замочіть їх на півгодини в теплій воді. Це необхідно для того, щоб палички в процесі приготування не обгоріли.
5. З усіх боків змастіть шашлик з баклажанів маринадом і залиште ще на годину.
6. Запікайте шашлик з баклажанів на грилі або в духовці в режимі гриль протягом 20 хвилин.
Подавайте шашлик з баклажанів з рисом.
Смачного!