Шашлик в рукаві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Люблю природу: ароматний шашлик, розязика біля багаття. На жаль, не завжди є на це час. Але якщо хочеться смачного м'яса, можна зробити простіше з рецептом, як приготувати шашлик в рукаві в духовці.
Звичайно, м'ясо у звичайній духовці не вийде таким, як на природі, з ароматом багаття. Але і смачний домашній шашлик за смаком буде зовсім не гірше. А все завдяки спеціальній лушпиння подушці, яка додасть аромат і соковитість. Таким чином можна запікати свинину, яловичину, курку ... Словом, підійде будь-який вид м'яса.
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Цибулина - 10 штук
- Спеції до шашлику - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Оцет столовий - 150 мілілітрів
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Свинину мою і витираю паперовим рушником, нарізаю її невеликими шматочками.
2. Дошку застилаю харчовою плівкою, викладаю на неї шматочки м'яса, накриваю їх зверху плівкою і відбиваю з одного боку, але без фанатизму.
3. Потім перевертаю м'ясо (що зручно, адже воно в харчовій плівці) і відбиваю, з іншого боку.
4. Чотири цибулини чищу і натираю на крупній тертці, до цієї суміші додаю спеції до шашлику, суміш різних перців, солю.
5. Розміщую шматочки м'яса в миску до цибульному маринаду і ретельно перемішую, щоб всі шматочки обволокла, відправляю в холодильник мінімум на 2 годину.
6. Тим часом залишився лук чищу і нарізаю півкільцями, перекладаю в миску і заливаю окропом, додаю оцет, цукор і лимонний сік, залишаю на 1 час, потім зливаю воду.
7. У рукав для випікання викладаю лушпиння подушку, рівномірно розподіляю по всій його поверхні.
8. Мариноване м'ясо дістаю з холодильника і розподіляю на лушпиння подушці (бажано в один шар).
9. Щільно зав'язую рукав з двох сторін, відправляю його в розігрітий до 220 градусів духовку на 60 хвилин.
10. Готове м'ясо дістаю з духовки і акуратно розрізаю рукав, відправляю ще на 5-7 хвилин в духовку.
11. Готовий шашлик перекладаю на тарілку і подаю зі свіжими овочами. Смачного!