Шашлик в духовці в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Вірменська кухня
,
Кавказька кухня
,
Грузинська кухня
,
Азербайджанська кухня
,
Абхазька кухня
,
Осетинська кухня
Пропоную неймовірно простий і навіть мінімалістський рецепт - шашлик в духовці в рукаві. Ми будемо готувати баранину, проте, цей рецепт підійде для приготування і іншого м'яса або птиці.
Цей, можна сказати, незвичайний рецепт я зустріла в інтернеті, який туди потрапив з вуст афганістанцев, які проживають за межами своєї батьківщини. Рецепт шашлику в духовці в рукаві, по суті, полягає в тому, що м'ясо спочатку уварюється, а потім вже обсмажується і набуває апетитну кірочку, властиву шашлику, приготовленого на вугіллі. Ну, про все це та багато іншого - в рецепті Читайте, беріть на вус і сміливо готуйте - ви здивуєтеся, що смачний шашлик можна приготувати і в домашніх умовах!
- Баранина - 800 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Сало - - За смаком
М'ясо гарненько промиваємо, просушуємо нарізаємо на невеликі шматочки (в величину з волоський горіх). Шматочки досить щільно один до одного нанизуємо на шампури, гарненько обсипаємо крупною сіллю і перцем. Шампур повинен бути невеликого розміру, щоб вільно містився в духовку.
Духовку розігріваємо до 170 градусів. Нанизані шампури укладаємо в рукав і щільно закриваємо. Шампури не повинні стикатися один з одним. Готуємо м'ясо близько 10 хвилин. За цей час м'ясо повинно рівномірно біліть.
Потім розкриваємо рукав і дістаємо шампури. У духовці встановлюємо режим гриль і на самий верхній ярус, приблизно таким чином як на фотографії, розкладаємо шампури з м'ясом. Деко, під шампурами повинен бути чорного кольору. Готуємо м'ясо від 10 до 20 хвилин (залежить від духовки). Кілька разів перевертаючи шампури, м'ясо повинно покритися апетитною скоринкою.
Потім м'ясо перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Подавати слід з салом і скибочкою лимона. На гарнір найкраще підійдуть свіжі овочі, зелень або салат з овочів, заправлений лимонним соком і оливковою олією. Смачного!