Щи зі свіжої капусти зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися улюбленим рецептом і розповісти, як приготувати борщ зі свіжої капусти зі свининою. Це дуже ситний суп з насиченим смаком. М'ясо і капуста виходять м'якими, а бульйон прозорим.
Застава прозорого бульйону - вчасно знята піна. Не лінуйтеся знімати її частіше, тоді щі будуть ідеального кольору і прозорості. Із зелені до цього супу ідеально підходить петрушка і кріп. Їх можна покришити як в каструлю в кінці варіння, так і безпосередньо перед подачею.
Доповніть суп свіжою густою сметаною і насолоджуйтеся його багатим смаком.
- Свинина на кісточці - 400 грам
- Качан капусти - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Перець горошок - 4-5 штук
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Свинину на кісточці промийте. Якщо шматок великий, то розріжте його на частини. Залийте м'ясо 1, 5 літрами води і поставте на вогонь. Варіть бульйон, час від часу знімаючи шумівкою піну, яка буде утворюватися на поверхні.
Поки вариться бульйон, очистіть картопля і поріжте досить великими шматочками. Купусту наріжте дрібно. Цибулю очистіть від шкірки і дрібно наріжте, а морква вимийте і натріть на крупній тертці.
Бульйон повинен проваритися 40 хвилин, потім туди можна додати картоплю. А через 10 хвилин після картоплі можна покласти капусту. Тепер в суп додайте сіль за смаком, а також лавровий лист і перець-горошок.
Тепер потрібно приготувати засмажку. Рослинна олія розігрійте в сковороді. Відведіть туди цибулю і моркву. Ці овочі обсмажте до легкого золотого відтінку і разом з маслом додайте в суп. Варіть його ще хвилин 10. Потім наріжте улюблену зелень, додайте в каструлю і подавайте суп.