Рецепт Щи зелені фото

Щи зелені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Капуста , Картопля , Бекон , Шпинат , Савойська капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Обичне щі приготує будь-яка господиня. Я ж хочу познайомити вас з рецептом, як приготувати борщ зелені з беконом, шпинатом і савойської капустою. Вона м'якше і більш поживні білокачанної. Смачно і корисно!

Опис приготування:

Невиправдано часто забувають, що щі зі шпинатом смачніше і корисніше, ніж зі щавлем. Не дарма шпинат називають мітлою для шлунка. За цим рецептом у вас вийде легкий, поживний суп, хоча не чекайте від нього кислинки, яку дає щавель.

  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера стебло - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Картопля - 500-550 грам
  • М'ясний бульйон - 1 літр
  • Бекон - 8 скибочок
  • Савойська капуста - 1/4 частини(200 г)
1
Наріжте цибулю маленькими кубиками, морква очистіть і поступите з нею так само. Селера наріжте невеликими шматочками.
2
Картопля очистіть і наріжте середніми кубиками. Капусту подрібніть, відокремивши листя від ядра.
3
У каструлі з товстим дном підігрійте оливкове масло і обсмажте в ньому видавлений часник. Потім додайте всі овочі і підсмажте їх на середньому вогні, додайте сіль і спеції. Накрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин.
4
Залийте овочі бульйоном, доведіть до кипіння і варіть до готовності картоплі.
5
На сковороді до хрусткої скоринки підсмажте бекон і наріжте його смужками.
6
Занурювальним блендером подрібніть овочі в супі, потім додайте в нього капусту і шпинат. Кілька хвилин варіть на повільному вогні, поки капуста не стане м'якою.
7
Подавайте щі з шматочками бекону.

Схожі рецепти