Щи зелені
(покроковий рецепт з фото)
Обичне щі приготує будь-яка господиня. Я ж хочу познайомити вас з рецептом, як приготувати борщ зелені з беконом, шпинатом і савойської капустою. Вона м'якше і більш поживні білокачанної. Смачно і корисно!
Невиправдано часто забувають, що щі зі шпинатом смачніше і корисніше, ніж зі щавлем. Не дарма шпинат називають мітлою для шлунка. За цим рецептом у вас вийде легкий, поживний суп, хоча не чекайте від нього кислинки, яку дає щавель.
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера стебло - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 500-550 грам
- М'ясний бульйон - 1 літр
- Бекон - 8 скибочок
- Савойська капуста - 1/4 частини(200 г)
1
Наріжте цибулю маленькими кубиками, морква очистіть і поступите з нею так само. Селера наріжте невеликими шматочками.
2
Картопля очистіть і наріжте середніми кубиками. Капусту подрібніть, відокремивши листя від ядра.
3
У каструлі з товстим дном підігрійте оливкове масло і обсмажте в ньому видавлений часник. Потім додайте всі овочі і підсмажте їх на середньому вогні, додайте сіль і спеції. Накрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин.
4
Залийте овочі бульйоном, доведіть до кипіння і варіть до готовності картоплі.
5
На сковороді до хрусткої скоринки підсмажте бекон і наріжте його смужками.
6
Занурювальним блендером подрібніть овочі в супі, потім додайте в нього капусту і шпинат. Кілька хвилин варіть на повільному вогні, поки капуста не стане м'якою.
7
Подавайте щі з шматочками бекону.