Рецепт Щи з кислої капусти в мультиварці фото

Щи з кислої капусти в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Квашена капуста , Картопля , Морква , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Кисле , Щи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Наваристі смачні щі з кислої капусти особливо часто готуються в холодну пору року. Рецептів цієї страви дуже багато, цей - один з найпростіших, навіть можна сказати що рецепт базовий.

Опис приготування:

Щи з кислої капусти дуже гарні в холодну пору року. Чому так? та тому, що капусту солили коли починалися холоди, ось з тих пір так і повелося. А ще вони варяться з м'ясом, значить ситні. А ще вони кисленькі, значить бадьорять - це моя думка Щи я люблю, і їсти, і готувати. В мультиварці щі виходять трохи інші, ніж зварені на плиті. Начебто і процеси все ті ж, а ось смак інший. Смачно, а саме головне - включив останній процес і можеш сміливо йти з дому, мультиварка вимкнеться сама. А рецепт простий, я розповім вам, як приготувати борщ з кислої капусти в мультиварці так, щоб вся сім'я була сита і задоволена.

  • М'ясо - 250-300 грам (будь-який)
  • Капуста квашена - 300 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Морквоь - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Сухі трави - 2 щіпки (петрушка, кріп, базилік)
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Зелень свіжа - 20 грам (по бажанню)
щи з кислої капусти в мультиварці - фото крок 1
М'ясо нарізаємо невеликими кубиками. Включаємо мультиварку в режим"Жарка" або"Випічка" і ставимо час 30 хвилин. Наливаємо рослинне масло і хвилини через 3-4 викладаємо м'ясо. Обсмажуємо хвилин 15.
щи з кислої капусти в мультиварці - фото крок 2
Чистимо моркву і цибулю. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на тертці. Додаємо і цибулю, і морква до м'яса. Перемішуємо і обсмажуємо.
щи з кислої капусти в мультиварці - фото крок 3
А тепер додамо кислу капусту. Якщо вона дуже кисла - можна вимочити її в холодній воді. Закриваємо кришку мультиварки і ставимо режим"Гасіння" і час готування - 20-25 хвилин.
щи з кислої капусти в мультиварці - фото крок 4
Чистимо картоплю і нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо в чашу мультиварки, солимо, посипаємо спеціями і додаємо 1, 5-2 літра води. На стінках чаші мультиварки є відмітка - максимум, рівень рідини не повинен перевищувати її. Варимо борщ в режимі"Суп" або"Випічка" ще 30 хвилин.
щи з кислої капусти в мультиварці - фото крок 5
Для 5-7 хвилин до закінчення часу готування додаємо томатну пасту, лавровий лист. Закриваємо кришку мультиварки і чекаємо сигналу. Подаємо щі зі сметаною і дрібно нарубаної розледачіє.

Схожі рецепти