Щи з кислої капусти в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Наваристі смачні щі з кислої капусти особливо часто готуються в холодну пору року. Рецептів цієї страви дуже багато, цей - один з найпростіших, навіть можна сказати що рецепт базовий.
Щи з кислої капусти дуже гарні в холодну пору року. Чому так? та тому, що капусту солили коли починалися холоди, ось з тих пір так і повелося. А ще вони варяться з м'ясом, значить ситні. А ще вони кисленькі, значить бадьорять - це моя думка Щи я люблю, і їсти, і готувати. В мультиварці щі виходять трохи інші, ніж зварені на плиті. Начебто і процеси все ті ж, а ось смак інший. Смачно, а саме головне - включив останній процес і можеш сміливо йти з дому, мультиварка вимкнеться сама. А рецепт простий, я розповім вам, як приготувати борщ з кислої капусти в мультиварці так, щоб вся сім'я була сита і задоволена.
- М'ясо - 250-300 грам (будь-який)
- Капуста квашена - 300 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Морквоь - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухі трави - 2 щіпки (петрушка, кріп, базилік)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Зелень свіжа - 20 грам (по бажанню)

М'ясо нарізаємо невеликими кубиками. Включаємо мультиварку в режим "жарка" або "випічка" і ставимо час 30 хвилин. Наливаємо рослинне масло і хвилини через 3-4 викладаємо м'ясо. Обсмажуємо хвилин 15.

Чистимо моркву і цибулю. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на тертці. Додаємо і цибулю, і морква до м'яса. Перемішуємо і обсмажуємо.

А тепер додамо кислу капусту. Якщо вона дуже кисла - можна вимочити її в холодній воді. Закриваємо кришку мультиварки і ставимо режим "гасіння" і час готування - 20-25 хвилин.

Чистимо картоплю і нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо в чашу мультиварки, солимо, посипаємо спеціями і додаємо 1, 5-2 літра води. На стінках чаші мультиварки є відмітка - максимум, рівень рідини не повинен перевищувати її. Варимо борщ в режимі "суп" або "випічка" ще 30 хвилин.

Для 5-7 хвилин до закінчення часу готування додаємо томатну пасту, лавровий лист. Закриваємо кришку мультиварки і чекаємо сигналу. Подаємо щі зі сметаною і дрібно нарубаної розледачіє.