Рецепт Щи в чавунці фото

Щи в чавунці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Пісні страви
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Приготувати справжні щі можна тільки в чавунці, да в грубці. Через брак грубки готувати будемо в духовці. А рецептом скористаємося старим: простим і перевіреним. У вас все вийде смачно, обіцяю!

Опис приготування:

Для цього російського страви нам потрібно зовсім небагато інгредієнтів і багато часу. Якщо вже вирішили готувати щі в чавунці, значить будемо готувати їх за стародавніми правилами. З невеликим недоглядом: Не будемо загущать щі борошном, краще додамо в них менше води. Отже, перед вами дуже простий рецепт з якого ви дізнаєтеся, як приготувати борщ в чавунці.

1. Гриби заливаємо 0, 5 L. Води, ставимо їх варитися приблизно на годину.

2. Чистимо цибулю та моркву. Морква трьом на тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі і перекладаємо в чавунець.

3. Додаємо в чавунець капусту з розсолом, додаємо трохи води, щоб мало не доходила до верху капусти.

4. Ставимо казанок в нагріту до 150-160 градусів духовку хвилин на 40-50. Кришкою не накривати.

5. Виймаємо чавунець з духовки, додаємо грибний бульйон. Гриби можна порізати подрібніше, їх теж відправляємо в казанок. Додамо пів-ложечки солі, перемішаємо все. Якщо для вас щі занадто густі, додайте воду і сіль за смаком.

6. Закриваємо чавунець кришкою, ставимо його назад в духовку хвилин на 30, потім зменшуємо температуру до 120 і Томім-тушкуємо ще години дві.

7. Вимикаємо духовку, залишаємо щі остигати в духовке.Теперь щі повинні настоятися годин 12, раніше їх витримували ще й на морозі.

Вимиту і дрібно нарізану зелень додаємо в тарілку з щами. Смачного!

  • Капуста квашена - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Гриби білі сушені - 70 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Зелень кропу, петрушки - 30 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Для цього російського страви нам потрібно зовсім небагато інгредієнтів і багато часу. Якщо вже вирішили готувати щі в чавунці, значить будемо готувати їх за стародавніми правилами. З невеликим недоглядом: Не будемо загущать щі борошном, краще додамо в них менше води. Отже, перед вами дуже простий рецепт з якого ви дізнаєтеся, як приготувати борщ в чавунці.

1. Гриби заливаємо 0, 5 L. Води, ставимо їх варитися приблизно на годину.

2. Чистимо цибулю та моркву. Морква трьом на тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі і перекладаємо в чавунець.

3. Додаємо в чавунець капусту з розсолом, додаємо трохи води, щоб мало не доходила до верху капусти.

4. Ставимо казанок в нагріту до 150-160 градусів духовку хвилин на 40-50. Кришкою не накривати.

5. Виймаємо чавунець з духовки, додаємо грибний бульйон. Гриби можна порізати подрібніше, їх теж відправляємо в казанок. Додамо пів-ложечки солі, перемішаємо все. Якщо для вас щі занадто густі, додайте воду і сіль за смаком.

6. Закриваємо чавунець кришкою, ставимо його назад в духовку хвилин на 30, потім зменшуємо температуру до 120 і Томім-тушкуємо ще години дві.

7. Вимикаємо духовку, залишаємо щі остигати в духовке.Теперь щі повинні настоятися годин 12, раніше їх витримували ще й на морозі.

Вимиту і дрібно нарізану зелень додаємо в тарілку з щами. Смачного!

Схожі рецепти