Щи в чавунці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати справжні щі можна тільки в чавунці, да в грубці. Через брак грубки готувати будемо в духовці. А рецептом скористаємося старим: простим і перевіреним. У вас все вийде смачно, обіцяю!
Опис приготування:
Для цього російського страви нам потрібно зовсім небагато інгредієнтів і багато часу. Якщо вже вирішили готувати щі в чавунці, значить будемо готувати їх за стародавніми правилами. З невеликим недоглядом: Не будемо загущать щі борошном, краще додамо в них менше води. Отже, перед вами дуже простий рецепт з якого ви дізнаєтеся, як приготувати борщ в чавунці.
1. Гриби заливаємо 0, 5 L. Води, ставимо їх варитися приблизно на годину.
2. Чистимо цибулю та моркву. Морква трьом на тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі і перекладаємо в чавунець.
3. Додаємо в чавунець капусту з розсолом, додаємо трохи води, щоб мало не доходила до верху капусти.
4. Ставимо казанок в нагріту до 150-160 градусів духовку хвилин на 40-50. Кришкою не накривати.
5. Виймаємо чавунець з духовки, додаємо грибний бульйон. Гриби можна порізати подрібніше, їх теж відправляємо в казанок. Додамо пів-ложечки солі, перемішаємо все. Якщо для вас щі занадто густі, додайте воду і сіль за смаком.
6. Закриваємо чавунець кришкою, ставимо його назад в духовку хвилин на 30, потім зменшуємо температуру до 120 і Томім-тушкуємо ще години дві.
7. Вимикаємо духовку, залишаємо щі остигати в духовке.Теперь щі повинні настоятися годин 12, раніше їх витримували ще й на морозі.
Вимиту і дрібно нарізану зелень додаємо в тарілку з щами. Смачного!
- Капуста квашена - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Гриби білі сушені - 70 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень кропу, петрушки - 30 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
1. Гриби заливаємо 0, 5 L. Води, ставимо їх варитися приблизно на годину.
2. Чистимо цибулю та моркву. Морква трьом на тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі і перекладаємо в чавунець.
3. Додаємо в чавунець капусту з розсолом, додаємо трохи води, щоб мало не доходила до верху капусти.
4. Ставимо казанок в нагріту до 150-160 градусів духовку хвилин на 40-50. Кришкою не накривати.
5. Виймаємо чавунець з духовки, додаємо грибний бульйон. Гриби можна порізати подрібніше, їх теж відправляємо в казанок. Додамо пів-ложечки солі, перемішаємо все. Якщо для вас щі занадто густі, додайте воду і сіль за смаком.
6. Закриваємо чавунець кришкою, ставимо його назад в духовку хвилин на 30, потім зменшуємо температуру до 120 і Томім-тушкуємо ще години дві.
7. Вимикаємо духовку, залишаємо щі остигати в духовке.Теперь щі повинні настоятися годин 12, раніше їх витримували ще й на морозі.
Вимиту і дрібно нарізану зелень додаємо в тарілку з щами. Смачного!