Рецепт Щи із квашеної капусти з квасолею фото

Щи із квашеної капусти з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Квашена капуста , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Кисле , Щи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Наваристі і ситні щі для тих, хто хоче харчуватися смачно і різноманітно. Такі щи - чудове блюдо до обіду в холодні осінні або зимові дні. Воно обов'язково сподобається тим, хто любить бобові.

Опис приготування:

До чого ж люблю я щі з квашеної капусти! Ось хоч вірте, хоч ні - з першої партії квашеної капусти обов'язково готую цю страву. Наваристі і дуже ситні щі з задоволенням їдять все мої домочадці. Поділюся і з вами рецептом приготування смачних щей, він зовсім нескладний. Я завжди варю велику каструлю, адже на наступний день щі ще смачніше. Готуємо? Подивившись фото і прочитавши рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати борщ з квашеної капусти з квасолею.

  • Квашена капуста - 500 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки (або томатна паста 1 столова ложка)
  • Квасоля - 0, 5 склянки (або банка консервованої квасолі)
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Суповий набір курячий - 500 грам
  • Вода - 2, 5-3 L
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 1
Квасоля для щей можна взяти вже готову, консервовану. А можна зварити самому. Але перед тим як варити, квасоля потрібно замочити ан кілька годин або на ніч. Потім добре промити і варити хвилин 40.
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 2
Бульйон для щей будемо варити курячий. Промиємо частини курки, заллємо холодною водою і поставимо на вогонь. У каструлю з бульйоном можна покласти стебла кропу або петрушки. Варимо хвилин 30. Потім я зазвичай виймаю кісточки з м'ясом з бульйону і оббирали з них м'ясо. М'ясо закидаю назад в каструлю з бульйоном.
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 3
Додаємо в бульйон квашену капусту, доводимо до кипіння і варимо хвилин 20 на невеликому вогні.
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 4
Очистимо картопля, цілі картоплини опускаємо в бульйон з капустою. Варимо до готовності картоплі.
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 5
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно шаткуємо. Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом цибулю і моркву, потім додаємо помідори або томатну пасту, обсмажуємо ще хвилини 3-4.
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 6
Дістаємо зварену картоплю з бульйону, розминаємо його і відправляємо назад в каструлю. Солимо.
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 7
Додаємо відварену або консервовану квасолю і овочі зі сковороди. Доводимо до кипіння.
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 8
А тепер завершальний етап: додаємо мелений перець і лавровий лист, пробуємо щі на сіль, якщо треба - dosalivaem. Варимо ще хвилинки 2-3, а потім прибираємо каструлю з плити.
щи із квашеної капусти з квасолею - фото крок 9
Подаємо щі до столу. Можна додати нарізану зелень і подрібнений часничок. Смачного!

Схожі рецепти