Рецепт Сашимі з лосося фото

Сашимі з лосося
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Лосось, Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Соковите блюдо з лосося готується за пару хвилин, головне - обдати його киплячим маслом і залишити на 1-2 хвилини, щоб нарізка злегка ошпарила і просочилася. Подають сашимі до столу порційно.

Вибирайте для приготування страви барвисту свіжу рибу, зрізуючи з шматочка лосося шкіру і повністю видаляючи кісточки. Бажано при подачі додавати трохи васабі, так як при такій термічній обробці риба залишається наполовину сирої.

  • Лосось - 150 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Цибуля зелена - 1 штука (стебло)
  • Імбир - 5 грам
  • Соєвий соус - 20 мілілітрів
  • Масло рослинне - 20 мілілітрів
  • Кунжутну олію - 10 мілілітрів
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
сашимі з лосося - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
сашимі з лосося - фото крок 2
Філе лосося промийте у воді, гострим ножем наріжте його на слайси і викладіть їх на тарілку.
сашимі з лосося - фото крок 3
Промийте зелену цибулю, корінь імбиру очистіть від шкірки. Наріжте і той, і інший продукт тонкими смужками і викладіть на рибне філе.
сашимі з лосося - фото крок 4
Спресуйте очищений зубчик часнику в піалу або креманку, влийте туди ж лимонний сік і соєвий соус, перемішайте.
сашимі з лосося - фото крок 5
Полийте соусом рибне філе і залиште на 5-10 хвилин на холоді для просочування.
сашимі з лосося - фото крок 6
З'єднайте в сковороді рослинне і кунжутне масло, прогрійте їх до кипіння і полийте філе лосося.
сашимі з лосося - фото крок 7
Відразу ж подайте сашимі з лосося до столу, кожному гостю блюдо приготуйте окремо.

Схожі рецепти