Сашимі з лосося
(покроковий рецепт з фото)
Соковите блюдо з лосося готується за пару хвилин, головне - обдати його киплячим маслом і залишити на 1-2 хвилини, щоб нарізка злегка ошпарила і просочилася. Подають сашимі до столу порційно.
Вибирайте для приготування страви барвисту свіжу рибу, зрізуючи з шматочка лосося шкіру і повністю видаляючи кісточки. Бажано при подачі додавати трохи васабі, так як при такій термічній обробці риба залишається наполовину сирої.
- Лосось - 150 грам
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля зелена - 1 штука (стебло)
- Імбир - 5 грам
- Соєвий соус - 20 мілілітрів
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Кунжутну олію - 10 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Філе лосося промийте у воді, гострим ножем наріжте його на слайси і викладіть їх на тарілку.
Промийте зелену цибулю, корінь імбиру очистіть від шкірки. Наріжте і той, і інший продукт тонкими смужками і викладіть на рибне філе.
Спресуйте очищений зубчик часнику в піалу або креманку, влийте туди ж лимонний сік і соєвий соус, перемішайте.
Полийте соусом рибне філе і залиште на 5-10 хвилин на холоді для просочування.
З'єднайте в сковороді рослинне і кунжутне масло, прогрійте їх до кипіння і полийте філе лосося.
Відразу ж подайте сашимі з лосося до столу, кожному гостю блюдо приготуйте окремо.