Рецепт Сало в тузлуке фото

Сало в тузлуке
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Часник, Сало
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Сало прекрасно підходить в якості закуски до перших страв, для бутербродів в цілому або перекрученому вигляді, його запікають і варять, саме тому пропонуємо рецепт, як приготувати сало в тузлуке.

При приготуванні сала за таким рецептом головне придбати свіже і відповідне, щоб була м'яка і тонка шкурка. Тузлук - це соляний розсіл, в якому і наполягаємо сало. Робиться все дуже просто, а виходить смачно. Чоловікам сало за таким рецептом обов'язково сподобається.

  • Сало - 1, 5 кілограма
  • Сіль - 1 Склянка
  • Часник - 1 штука
  • Лавровий лист - За смаком
  • Перець чорний горошком - За смаком
сало в тузлуке - фото крок 1
1. Насамперед робимо тузлук. З розрахунку на півтора кілограма продукту в каструлю наливаємо п'ять склянок води і насипаємо один стакан солі, відправляємо каструлю на вогонь, перемішуємо і чекаємо коли закипить, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
сало в тузлуке - фото крок 2
2. Сало ретельно миємо й шкребти, витираємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматками. Часник чистимо і нарізаємо дрібно, після цього натираємо їм кожен шматочок.
сало в тузлуке - фото крок 3
3. Викладаємо сало в банку, але не утрамбовуємо, інакше воно задихнеться. Між шматками кладемо перець горошком і лавровий лист. Наливаємо отриманий тузлук і накриваємо рушником, наполягаємо при кімнатній температурі 4-6 днів.
сало в тузлуке - фото крок 4
4. Готове сало дістаємо з розсолу, розкладаємо по пакетам і відправляємо в холодильник. Готове сало нарізаємо тонкими шматочками, подаємо з хлібом і цибулею.

Схожі рецепти