Сало в тузлуке
(покроковий рецепт з фото)
Сало прекрасно підходить в якості закуски до перших страв, для бутербродів в цілому або перекрученому вигляді, його запікають і варять, саме тому пропонуємо рецепт, як приготувати сало в тузлуке.
При приготуванні сала за таким рецептом головне придбати свіже і відповідне, щоб була м'яка і тонка шкурка. Тузлук - це соляний розсіл, в якому і наполягаємо сало. Робиться все дуже просто, а виходить смачно. Чоловікам сало за таким рецептом обов'язково сподобається.
- Сало - 1, 5 кілограма
- Сіль - 1 Склянка
- Часник - 1 штука
- Лавровий лист - За смаком
- Перець чорний горошком - За смаком
1. Насамперед робимо тузлук. З розрахунку на півтора кілограма продукту в каструлю наливаємо п'ять склянок води і насипаємо один стакан солі, відправляємо каструлю на вогонь, перемішуємо і чекаємо коли закипить, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Сало ретельно миємо й шкребти, витираємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматками. Часник чистимо і нарізаємо дрібно, після цього натираємо їм кожен шматочок.
3. Викладаємо сало в банку, але не утрамбовуємо, інакше воно задихнеться. Між шматками кладемо перець горошком і лавровий лист. Наливаємо отриманий тузлук і накриваємо рушником, наполягаємо при кімнатній температурі 4-6 днів.
4. Готове сало дістаємо з розсолу, розкладаємо по пакетам і відправляємо в холодильник. Готове сало нарізаємо тонкими шматочками, подаємо з хлібом і цибулею.