Сало в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить смачні копченості? Пропоную вам простий рецепт того, як закоптити звичайне солоне сало. Такий продукт знайдеться у кожної господині в холодильнику - так перетворимо його на делікатес!
Для вас - рецепт копчення сала. Підготуйте коптильню - закладіть в неї замочені вільхові тирса, встановіть решітку і розведіть вогонь. На решітці розвісьте шматки промитого і просушеного солоного сала. Коли дрова трохи прогорять і утворюються вугілля, ставте на них коптильню. Накривайте її кришкою і коптити близько 50 хвилин. Потім можна вийняти готовий продукт і подавати на стіл. Смачного!
- Сало сухого посола - 2 кілограма
Підготуйте заздалегідь сало. Сухий посол робиться гранично просто - в шматку сала робляться надрізи, все рясно натирається сіллю і забирається в холодильник на 3 дня.
Промийте сало від надлишків солі і просушіть протягом півгодини на повітрі.
Для цього рецепта нам будуть потрібні вільхові тирса. Замочіть їх на 10-15 хвилин у воді, потім вставити нижню koptil'ni.
Шматки сала підвісьте на гачках на решітці і розводите вогонь. Коли дрова трохи прогорять і утворюються вугілля, ставте на них коптильню. Накривайте її кришкою і коптити близько 50 хвилин. Потім можна вийняти готовий продукт і подавати на стіл.