Рецепт Салат з пророщеним махаємо фото

Салат з пророщеним махаємо
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Бобові
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Про користь пророщених злаків і бобових ви напевно знаєте, тому сьогодні я пропоную втілити ваші знання в життя і приготувати дуже цікавий і корисний салат з пророщеним махаємо. Буде смачно!

Опис приготування:

Маш - це найдавніша рослина сімейства бобові, з яким нас познайомила азіатська кухня. Маш багатий білком і тому особливо корисний буде тим, хто дотримується вегетаріанської або веганскої дієти, а також дотримується посту. А якщо ви хочете отримати від цих бобів максимальну користь, то найкраще їх проростити. Найсмачнішими боби стають на третій день від початку пророщування, коли довжина паростка досягає двох сантиметрів. При цьому маш зберігає свій солодкий смак, чимось нагадує свіжий зелений горошок, а паростки стають соковитими. Пророщувати маш не тільки корисно, але і цікаво. І хоч весь процес займає кілька днів, особливих зусиль він не вимагає. Більш детально, як приготувати салат з пророщеним махаємо, я розповім у своєму рецепті. Готуйте на здоров'я і з задоволенням!

  • Відмінно - 1/2 склянки
  • Лук червоний - 1 штука
  • Помідори черрі - 5 штук
  • Петрушка - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Оливкова олія Extra virgin - 6 Ст. Ложок
  • Перець мелений - За смаком
  • Сіль морська - За смаком
салат з пророщеним махаємо - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти за списком. Так як для салату нам необхідний пророщений маш, то приступити до цього процесу потрібно заздалегідь. На пророщування маша потрібно три дні.
салат з пророщеним махаємо - фото крок 2
Маш ретельно промийте в холодній воді. Потім залийте великим обсягом свіжої води і залиште на ніч.
салат з пророщеним махаємо - фото крок 3
На наступний день промийте маш і помістіть його в друшляк, застелений марлею. Друшляк, в свою чергу, поставте в ємність такого розміру, щоб він не торкався дна ємності. Тепер протягом дня необхідно раз в 2-3 години виливати на маш склянку чистої холодної води. Дайте воді стекти, а потім вилийте воду з ємності. Пророщувати маш найкраще тримати в прохолодному темному місці.
салат з пророщеним махаємо - фото крок 4
Вже до кінця першого дня пророщування маш дасть паростки, але нам потрібно дочекатися, коли паростки будуть не менше 2 см в довжину. Це станеться на третій день. Тепер пророщений маш можна вживати в їжу. Перед тим як готувати салат, маш потрібно промити. Якщо ви не використовуєте всі паростки за один раз, решту можна зберігати в холодильнику кілька днів.
салат з пророщеним махаємо - фото крок 5
Наріжте цибулю, помідори і петрушку. Змішайте їх в салатник з пророщеним махаємо.
салат з пророщеним махаємо - фото крок 6
Приготуйте заправку. Для цього змішайте оливкова олія, сік лимона, діжонську гірчицю, нарізану зелену цибулю і часник. Поперчіть і посоліть за смаком.
салат з пророщеним махаємо - фото крок 7
Полийте салат заправкою і акуратно перемішайте.
салат з пророщеним махаємо - фото крок 8
Салат з пророщеним махаємо готовий. Смачного!

Схожі рецепти