Суп з локшиною і махаємо
(покроковий рецепт з фото)
Ситний і дуже смачний супчик. Такий сподобається всім без винятку, тому як він наваристий і поживний. Спробуйте і ви зробити такий. Розповідаю, як приготувати суп з локшиною і махаємо.
Цей супчик особливо актуальний зараз, коли на вулиці вже холодно і хочеться не тільки смачно поїсти, але і зігрітися. Суп можна сміливо зберігати в холодильнику, а для подачі просто розігрійте його. Замість баранини можна використовувати яловичина або свинину.
- Баранина - 200 грам
- Локшина - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Морквина - 1 штука
- Томати - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Відмінно - 50 грам
- Перець червоний сушений - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Барбарис - 7-8 штук
- Зіра - За смаком
- Зелень - За смаком
1
Ретельно промийте маш, залийте його холодною водою, щоб він набряк.
2
Тим часом очистіть цибулю, часник і картоплю. Подрібніть цибулю.
3
Помийте і поріжте на шматочки солодкий перець, морква, помідор, картопля, часник.
4
Ретельно промийте м'ясо, розріжте його на шматочки.
5
Розігрійте в казанку масло або жир і по черзі додавайте туди спочатку цибулю, а після того як цибуля набуде золотий колір, додайте туди м'ясо, далі морква, картопля, солодкий перець і часник. Останнім додайте сіль за смаком. Все це обсмажте на середньому вогні.
6
Далі влийте в казан воду, викладіть маш і зробіть маленький вогонь, доведіть до кипіння.
7
Варіть все близько 15 хвилин, потім додайте в казан гострий перець, ягоди барбарису і зіри за смаком.
8
Після того як маш звариться, додайте в суп локшину (готову, або зробіть її самі з борошна і води), варіть ще кілька хвилин - і вимикайте вогонь.