Рис з махаємо
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся варіантом, як цікаво приготувати рис з махаємо як гарнір. За цим рецептом він виходить розсипчастим, легким, і не розварюється в кашу. До речі, рис з махаємо - дуже смачне поєднання! Боби маша мають характерний горіховий смак, який розкривається ще більше разом з рисом. Тому настійно рекомендую спробувати!
Докладніше, як приготувати рис з махаємо, я розповім нижче. Вибирайте для цієї страви довгозерний сорти рису, наприклад, жасмин або басматі. Приготувати рис з махаємо можна і в звичайній каструлі, але з товстим дном, щоб нічого не підгоріло. Можна взяти казан.
- Мал - 140 грам
- Відмінно - 85 грам
- Вода - 450-500 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Маш попередньо замочіть на ніч у воді. Після промийте в чистій воді і переберіть.
Рис промийте і замочіть в теплій воді на півгодини.
Потім злийте воду, перекладіть рис в чашу для мультиварки.
Додайте маш, воду, сіль і трохи оливкового масла. Закрийте кришкою і варіть в режимі «плов» до готовності.
Вимкніть, дайте блюду постояти 5 хвилин і можете подавати до столу.
Маш з рисом готовий, смачного!