Рецепт Рис з махаємо фото

Рис з махаємо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Мал , Довгозерний рис
Пісні страви , Веганські страви
На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 2
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Ділюся варіантом, як цікаво приготувати рис з махаємо як гарнір. За цим рецептом він виходить розсипчастим, легким, і не розварюється в кашу. До речі, рис з махаємо - дуже смачне поєднання! Боби маша мають характерний горіховий смак, який розкривається ще більше разом з рисом. Тому настійно рекомендую спробувати!

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати рис з махаємо, я розповім нижче. Вибирайте для цієї страви довгозерний сорти рису, наприклад, жасмин або басматі. Приготувати рис з махаємо можна і в звичайній каструлі, але з товстим дном, щоб нічого не підгоріло. Можна взяти казан.

  • Мал - 140 грам
  • Відмінно - 85 грам
  • Вода - 450-500 мілілітрів
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
рис з махаємо - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
рис з махаємо - фото крок 2
Маш попередньо замочіть на ніч у воді. Після промийте в чистій воді і переберіть.
рис з махаємо - фото крок 3
Рис промийте і замочіть в теплій воді на півгодини.
рис з махаємо - фото крок 4
Потім злийте воду, перекладіть рис в чашу для мультиварки.
рис з махаємо - фото крок 5
Додайте маш, воду, сіль і трохи оливкового масла. Закрийте кришкою і варіть в режимі «плов» до готовності.
рис з махаємо - фото крок 6
Вимкніть, дайте блюду постояти 5 хвилин і можете подавати до столу.
рис з махаємо - фото крок 7
Маш з рисом готовий, смачного!

Схожі рецепти