Салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Перець в салатах можна використовувати і свіжим, і маринованим, і запеченим. Варіацій салатів існує безліч, і всі вони виходять смачними. А цей салат можна подавати або теплим, або холодним.
Цей чудовий, яскравий і смачний салатик готується дуже просто. Перець в запеченому вигляді набуває зовсім інший смак, ніж свіжий, запечені помідори дадуть салату приємну кислинку, яка відмінно гармонує з ніжною моцарелою. Відмінне блюдо для будь-якого часу доби!
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідори черрі - 6-7 штук
- Моцарелла - 1/2 штуки (великого кульки)
- Листя салату - 20-30 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1/2 Ст. Ложки
- Базилік сушений - 1 щіпка (або свіжий 2-3 listika)
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
1. В першу чергу запекти перець. Розігріємо духовку до 200 градусів, викладемо перець на фольгу, запікаємо хвилин 20-25.
2. Хвилин через 15 додамо до перцю в духовку помідори черрі, злегка збризнути оливковою олією. Запікаємо.
3. Запечена перець викладемо в пакет, хвилин через 10 його легко можна буде почистити.
4. Очищаємо перець від насіння і від шкірки.
5. Викладаємо на тарілку листочки улюбленого салату і шматочки моцарели.
6. Додаємо запечені помідори черрі і шматочки очищеного перцю. Можна додати і свіжі помідори, розрізані навпіл.
7. Для заправки змішаємо оливкова олія, лимонний сік (або винний оцет за смаком) і базилік.
8. Салат посолити, поперчити, поливаємо заправкою.