Рецепт Салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами фото

Салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Помідор, Болгарський перець, Моцарелла
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Салати

Перець в салатах можна використовувати і свіжим, і маринованим, і запеченим. Варіацій салатів існує безліч, і всі вони виходять смачними. А цей салат можна подавати або теплим, або холодним.

Цей чудовий, яскравий і смачний салатик готується дуже просто. Перець в запеченому вигляді набуває зовсім інший смак, ніж свіжий, запечені помідори дадуть салату приємну кислинку, яка відмінно гармонує з ніжною моцарелою. Відмінне блюдо для будь-якого часу доби!

  • Перець болгарський - 1 штука
  • Помідори черрі - 6-7 штук
  • Моцарелла - 1/2 штуки (великого кульки)
  • Листя салату - 20-30 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 1/2 Ст. Ложки
  • Базилік сушений - 1 щіпка (або свіжий 2-3 listika)
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами - фото крок 1
1. В першу чергу запекти перець. Розігріємо духовку до 200 градусів, викладемо перець на фольгу, запікаємо хвилин 20-25.
салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами - фото крок 2
2. Хвилин через 15 додамо до перцю в духовку помідори черрі, злегка збризнути оливковою олією. Запікаємо.
салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами - фото крок 3
3. Запечена перець викладемо в пакет, хвилин через 10 його легко можна буде почистити.
салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами - фото крок 4
4. Очищаємо перець від насіння і від шкірки.
салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами - фото крок 5
5. Викладаємо на тарілку листочки улюбленого салату і шматочки моцарели.
салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами - фото крок 6
6. Додаємо запечені помідори черрі і шматочки очищеного перцю. Можна додати і свіжі помідори, розрізані навпіл.
салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами - фото крок 7
7. Для заправки змішаємо оливкова олія, лимонний сік (або винний оцет за смаком) і базилік.
салат з моцарелою, запеченими перцем і помідорами - фото крок 8
8. Салат посолити, поперчити, поливаємо заправкою.

Схожі рецепти